Maku

Vaniljainen kurpitsahillo

1 h 15 min
5
1

Herkullinen kurpitsahillo sopii hyvin paahtoleivän päälle juuston kaveriksi ja on mainio raaka-aine juustokakkuun sekä erilaisiin jälkiruokiin.
Tulosta
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä

Ainekset (3 kpl)

  • 1 kgkurpitsaa
  • 1,5 dlvettä
  • 1 kplsitruunanmehua
  • 1 tlaito vaniljarouhetta
  • 500 ghillosokeria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN30 min

Kuutioidaan kurpitsa ja laitetaan kattilaan, mitataan mukaan vesi sekä yhden sitruunan mehu. Lisätään joukkoon vaniljarouhetta. Vaniljarouheen voi myös korvata kahdella vaniljatangolla. Keitetään seosta hiljalleen puolisen tuntia, kunnes kurpitsat ovat ihan pehmeitä. Sekoitetaan sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja kuumennetaan uudelleen kiehumispisteeseen. Lisätään hillosokeri ja keitetään hiljalleen kymmenisen minuuttia. Säilötään valmis hillo pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin.

MITÄ PIDIT?
5