Maku

Vaniljainen kurpitsahillo

1 h 15 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
30 min
Herkullinen kurpitsahillo sopii hyvin paahtoleivän päälle juuston kaveriksi ja on mainio raaka-aine juustokakkuun sekä erilaisiin jälkiruokiin.
4.6
2
Julkaistu: 22.10.2014


Reseptin ainekset (3 kpl)

  • 1 kgkurpitsaa
  • 1,5 dlvettä
  • 1 kplsitruunanmehua
  • 1 tlaito vaniljarouhetta
  • 500 ghillosokeria
Tulosta

Kuutioidaan kurpitsa ja laitetaan kattilaan, mitataan mukaan vesi sekä yhden sitruunan mehu. Lisätään joukkoon vaniljarouhetta. Vaniljarouheen voi myös korvata kahdella vaniljatangolla. Keitetään seosta hiljalleen puolisen tuntia, kunnes kurpitsat ovat ihan pehmeitä. Sekoitetaan sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja kuumennetaan uudelleen kiehumispisteeseen. Lisätään hillosokeri ja keitetään hiljalleen kymmenisen minuuttia. Säilötään valmis hillo pestyihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin.

2 kommenttia