Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Karjalaismummon reseptiaarre

Kun olet maistanut Ritva-mummon vanhanajan sienisalaattia, pliisuihin sienisalaatteihin ei ole enää paluuta – yksi ainesosa voi yllättää

2 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 2 h 0 min

Karjalaismummoni teki aina jouluisin tätä sienisalaattia, joka on raikasta, hapanta ja hitusen kirpeää mutta samalla pehmeän täyteläistä. Kun koukkaa haarukkaan imellettyä perunalaatikkoa ja Ritva-mummon raikasta sienisalaattia, makuelämys hipoo täydellisyyttä, kirjoittaa Kotonan vastaava tuottaja Henna-Kaisa Ranta.

Rakastan sienisalaattia, mutta kaupan ja buffetpöytien versiot jättävät minut lähes poikkeuksetta kylmäksi. Ne ovat aivan liian mauttomia ja tunkkaisia (jos minulta kysytään, majoneesin käyttö sienisalaatissa pitäisi kieltää).

Tiukka sienisalaattilinjani on edesmenneen Ritva-mummoni syytä ja ansiota. Hän sekoitteli jouluisin niin täydellisen sienisalaatin, että siihen on vaikea yltää. Mutta totta kai yritämme joka vuosi. Onneksi hän jakoi kanssamme sienisalaattisalaisuutensa: Maku syntyy tavallista runsaammasta määrästä pieneksi hakattua sipulia, kunnon lorauksesta etikkaa sekä kermavaahdon joukkoon sekoitetusta maitorahkasta. Rahkavaahto antaa sienisalaatille myös hyvän rakenteen. Tämä salaatti ei leviä lautaselle.

Jos olet happamien ja raikkaiden makujen ystävä, kuten minä, tämä on sinun sienisalaattisi. Voit lisätä sipulin ja etikan määrää vielä alla olevista mitoista, jos tykkäät kirpeämmästä mausta. Maistellen Ritva-mummokin salaatin aina teki.

Vanhanajan sienisalaatin reseptin testasi ja kirjoitti ruokatuottaja Mari Harjula.

Reseptin ainekset
4–6 annosta
350 g
suolasieniä
1
keskikokoinen sipuli
1 dl
kuohukermaa
1 dl
maitorahkaa
4–5 tl
väkiviinaetikkaa
½ tl
sokeria
(suolaa)
(ruohosipulia)

Vanhanajan sienisalaatti – ohje:

  1. Liota sienet kylmässä vedessä. Vaihda vesi välillä, jos ne ovat kovin suolaisia. Testaa sopiva suolaisuus maistamalla. Voit myös kiehauttaa sienet väljässä vedessä. Valuta ja purista sienistä vesi pois.
  2. Kuori ja hienonna sipuli hyvin pieneksi silpuksi.
  3. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Yhdistä kaikki sienisalaatin raaka-aineet. Lisää tarvittaessa suolaa.
  4. Laita sienisalaatti jääkaappiin kelmulla peitettynä. Anna makujen tasaantua jääkaapissa vähintään 15 minuuttia. Koristele vanhanajan sienisalaatti halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla.
Vanhanajan sienisalaatti
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt