Valkosuklaiset juustokakkuruudut

3 h 30 min
5
0

Valkosuklaiset juustokakkuruudut

Täyteläiset valkosuklaiset juustokakkuruudut ja raikkaat tuoreet marjat ovat vastustamaton yhdistelmä. Nämä juustokakkuruudut ovat täydellisiä kesäisen makeita pikkupaloja!
Teksti Eeva Kolu
Kuvat Heidi Strengell
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Pohja

  • 200 gsuklaakeksejä
  • 75 gvoita

Täyte

  • 120 gvalkosuklaata
  • 400 gtuorejuustoa (vähälaktoosinen) (ei kevyttä, maustamatonta)
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 kplmunaa
  • 1 rklvehnäjauhoja

Koristelu

  • 1 dlmustikoita
  • 1 dlvadelmia

Lisäksi

  • mintun lehtiä

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata voi. Sekoita voisula ja keksit keskenään.

Vuoraa neliönmuotoinen paistovuoka (noin 18 cm x 25 cm) foliolla. Taputtele keksi-voiseos vuoan pohjalle.

Paista pohjaa 6–8 minuuttia ja nosta pois uunista. Pienennä uunin lämpötila 150 asteeseen.

Rouhi valkosuklaa mahdollisimman pieneksi.

Vatkaa tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi sähkövatkaimella. Lisää joukkoon munat yksi kerrallaan.

Sekoita keskenään valkosuklaarouhe ja vehnäjauhot ja lisää tuorejuustoseoksen joukkoon.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Paista 30–40 minuuttia, kunnes reunat ovat täysin hyyty-neet (keskusta saa hytkyä hieman, kun kakkua liikuttelee varovasti).

Anna juustokakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Nosta juustokakku jääkaappiin vähintään 2 tunniksi tai yön ajaksi. Leikkaa se ruuduiksi ja koristele tuoreilla marjoilla ja mintunlehdillä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä