Maku

Valkosuklainen herukkakakku

3 h 30 min
3.7
2

Valkosuklainen herukkakakku

MU
2
3.7
Teksti Juulia Reinikka
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Keksipohja

  • 200 gkaurakeksejä
  • 75 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 4 kplliivatelehteä
  • 2 dlvispikermaa (rasvaa 25 %)
  • 100 gvalkosuklaata
  • 200 gtuorejuustoa (rasvaa 6-11 %)
  • 1 dlsokeria
  • 3 rklsitruunamehua

Kiille

  • 1 dlmustaherukkamehutiivistettä
  • 2 dlvettä
  • 2 dlhyytelösokeria
  • 5 dlmustaherukoita

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Pane keksit vahvaan muovipussiin ja murenna ne kaulimella. Sulata rasva ja sekoita keksimurut siihen. Vuoraa irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohja leivinpaperilla. Taputtele muruseos vuoan pohjalle. Siirrä vuoka kylmään odottamaan.
Upota liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma tukevaksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Voit myös raastaa suklaan.
Sekoita tuorejuusto ja sokeri keskenään. Yhdistä vähän jäähtynyt suklaa tuorejuustoseokseen. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen puristellut liivatteet. Kaada seos täytteeseen ja sekoita tasaiseksi. Nostele joukkoon kermavaahto.
Levitä valkosuklaa-tuorejuustotäyte keksipohjalle. Nosta juustokakku kylmään hyytymään pariksi tunniksi.
Mittaa mehutiiviste ja vesi kattilaan. Kuumenna, lisää hyytelösokeri ja kiehauta.
Asettele mustaherukat hyytyneen juustokakun päälle. Lusikoi hieman jäähtynyt kiille mustaherukoille. Anna valkosuklaisen herukkakakun hyytyä kylmässä puolisen tuntia.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä