1. Keitä tyrnimarjoja, sokeria ja halkaistua vaniljatankoa kattilassa noin viisi minuuttia.
2. Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Rouhi valkosuklaa.
3. Painele tyrni-sokeriseos ja tyrnimehu tiheän siivilän läpi toiseen kattilaan.
4. Purista pehmenneistä liivatelehdistä vesi. Sulata ne lämpimään tyrnisoseeseen. Kun liivate on sulanut, lisää valkosuklaa. Anna suklaan sulaa rauhassa. Jos se ei sula, lämmitä seosta varovasti.
5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kun tyrni-suklaaseos on viilennyt lähes huoneenlämpöiseksi, lisää se vaahdon joukkoon. Sekoita ne nuolijalla nostellen tasaiseksi seokseksi.
6. Jaa mousse annosmaljoihin tai purkkeihin. Nosta annokset jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.