Maku

Valkosuklaa-pekaanicookiet

1 h 10 min
5
0

Valkosuklaa-pekaanicookiet

Leivo hävyttömän hyvät valkosuklaa-pähkinäkeksit suklaamestari Petri Sirénin reseptillä. 
Teksti Petri Sirén, Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 kpl)

  • 100 gpekaanipähkinöitä
  • 100 gvoita (huoneenlämpöistä)
  • 3/4 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 kplmunaa (M-koko)
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlruokasoodaa
  • 150 gvalkosuklaata (karkeasti rouhittuna)

Koristeluun

  • 100 gvalkosuklaata
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Paahda pähkinät kevyesti 175-asteisessa uunissa (noin 7 minuuttia). Jäähdytä.

Vaahdota voi ja sokerit kulhossa. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne rasva-sokerivaahtoon. Lisää seokseen lopuksi valkosuklaa ja paahdetut pekaanipähkinät.

Rullaa taikinasta pyöreitä (Ø noin 5 cm) tankoja. Jäähdytä tangot jääkaapissa. (Voit myös pakastaa tiiviisti kelmuun käärityt tangot myöhempää käyttöä varten.)

Leikkaa jääkaappikylmästä taikinatangosta noin 1 1/2 cm:n levyisiä kiekkoja ja asettele ne väljästi leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 180-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia, kunnes cookiet ovat saaneet kauniin kullankeltaisen värin.

Raidoita jäähtyneet cookiet sulatetulla valkosuklaalla ja ripottele päälle hiukan hienoksi raastettua sitruunankuorta.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä