


Valkosuklaa-pekaanicookiet
Leivo hävyttömän hyvät valkosuklaa-pähkinäkeksit suklaamestari Petri Sirénin reseptillä.
Paahda pähkinät kevyesti 175-asteisessa uunissa (noin 7 minuuttia). Jäähdytä.
Vaahdota voi ja sokerit kulhossa. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne rasva-sokerivaahtoon. Lisää seokseen lopuksi valkosuklaa ja paahdetut pekaanipähkinät.
Rullaa taikinasta pyöreitä (Ø noin 5 cm) tankoja. Jäähdytä tangot jääkaapissa. (Voit myös pakastaa tiiviisti kelmuun käärityt tangot myöhempää käyttöä varten.)
Leikkaa jääkaappikylmästä taikinatangosta noin 1 1/2 cm:n levyisiä kiekkoja ja asettele ne väljästi leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 180-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia, kunnes cookiet ovat saaneet kauniin kullankeltaisen värin.
Raidoita jäähtyneet cookiet sulatetulla valkosuklaalla ja ripottele päälle hiukan hienoksi raastettua sitruunankuorta.