Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Valkosuklaa-pekaanicookiet

1 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 40 min

Leivo hävyttömän hyvät valkosuklaa-pähkinäkeksit suklaamestari Petri Sirénin reseptillä. 

Reseptin ainekset
25 kpl
100 g
pekaanipähkinöitä
100 g
voita (huoneenlämpöistä)
3/4 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
1 kpl
munaa (M-koko)
3 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
ruokasoodaa
150 g
valkosuklaata (karkeasti rouhittuna)
Koristeluun
100 g
valkosuklaata
2 tl
sitruunankuoriraastetta

Paahda pähkinät kevyesti 175-asteisessa uunissa (noin 7 minuuttia). Jäähdytä.

Vaahdota voi ja sokerit kulhossa. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne rasva-sokerivaahtoon. Lisää seokseen lopuksi valkosuklaa ja paahdetut pekaanipähkinät.

Rullaa taikinasta pyöreitä (Ø noin 5 cm) tankoja. Jäähdytä tangot jääkaapissa. (Voit myös pakastaa tiiviisti kelmuun käärityt tangot myöhempää käyttöä varten.)

Leikkaa jääkaappikylmästä taikinatangosta noin 1 1/2 cm:n levyisiä kiekkoja ja asettele ne väljästi leivinpaperin päälle uunipellille.

Paista 180-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia, kunnes cookiet ovat saaneet kauniin kullankeltaisen värin.

Raidoita jäähtyneet cookiet sulatetulla valkosuklaalla ja ripottele päälle hiukan hienoksi raastettua sitruunankuorta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt