


Valkosuklaa-passioleivokset
Jauha pistaasit esimerkiksi tehosekoittimessa. Tarvitset valmista jauhetta 1 dl. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri vatkauksen aikana. Kääntele kuiva-aineseos hellästi valkuaisvaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoituun suorakaiteen muotoiseen suorareunaiseen uunivuokaan, (n. 24 × 36 cm, korkeus vähintään 6 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kuohkea pohja laskee jäähdyttyään. Liota täytteen liivatteita runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen. Sekoita haaleaksi jäähtynyt suklaa tuorejuustoon. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Älä keitä. Sekoita hiukan jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään hyytymään (noin 4 tuntia). Upota kiilteen liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Yhdistä mangososeet, passiohedelmien sisukset ja täysmehu. Liuota liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos ohuena nauhana soseen joukkoon. Levitä kiille kakun pinnalle. Nosta vuoka takaisin kylmään vähintään 2 tunniksi. Leikkaa valkosuklaa-passionkakku noin 4 × 4 cm:n kokoisiksi leivoksiksi ennen tarjoilua. ●Voit tehdä leivonnaisen myös pyöreisiin (Ø 24 cm) irtopohjavuokiin. Annoksesta tulee 2 pyöreää kakkua. Voit tarjota ne leikkaamattomina.