Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Valkosuklaa-passioleivokset

7 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 6 h 0 min
18.5.2010
Reseptin ainekset
50 kpl
Pohja
1 dl
pistaaseja
1 dl
mantelijauhetta
1 dl
perunajauhoja
6 kpl
valkuaista
3 dl
tomusokeria
Valkosuklaatäyte
8 kpl
liivatelehteä
5 dl
vispikermaa (rasvaa 25 %)
400 g
tuorejuustoa (vanilja)
400 g
valkosuklaata
2 rkl
sitruunamehua
Passionkiille
6 kpl
liivatelehteä
500 g
mangososetta
4 kpl
passiohedelmää
2 dl
täysmehua
2 rkl
sitruunamehua

Jauha pistaasit esimerkiksi tehosekoittimessa. Tarvitset valmista jauhetta 1 dl. Sekoita kuivat aineet keskenään. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tomusokeri vatkauksen aikana. Kääntele kuiva-aineseos hellästi valkuaisvaahtoon. Levitä taikina leivinpaperoituun suorakaiteen muotoiseen suorareunaiseen uunivuokaan, (n. 24 × 36 cm, korkeus vähintään 6 cm). Paista 175-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kuohkea pohja laskee jäähdyttyään. Liota täytteen liivatteita runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen. Sekoita haaleaksi jäähtynyt suklaa tuorejuustoon. Kääntele joukkoon kermavaahto. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota siihen liivatteet. Älä keitä. Sekoita hiukan jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen. Kaada täyte jäähtyneen pohjan päälle, peitä vuoka kelmulla ja nosta viileään hyytymään (noin 4 tuntia). Upota kiilteen liivatteet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Yhdistä mangososeet, passiohedelmien sisukset ja täysmehu. Liuota liivatteet kiehuvan kuumaan sitruunamehuun. Kaada seos ohuena nauhana soseen joukkoon. Levitä kiille kakun pinnalle. Nosta vuoka takaisin kylmään vähintään 2 tunniksi. Leikkaa valkosuklaa-passionkakku noin 4 × 4 cm:n kokoisiksi leivoksiksi ennen tarjoilua. ●Voit tehdä leivonnaisen myös pyöreisiin (Ø 24 cm) irtopohjavuokiin. Annoksesta tulee 2 pyöreää kakkua. Voit tarjota ne leikkaamattomina.

Taikinasta ylijäävät keltuaiset voit käyttää lime curdin tai majoneesin valmistukseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt