Maku

Valkosuklaa-mokkamousse

2 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h
Samettisen täyteläinen valkosuklaa-mokkamousse syntyy vain muutamasta raaka-aineesta! Mokkaisen maun salaisuutena on kahvipavuilla maustettu maito.
GL
KA
MU
3.4
0
Julkaistu 15.4.2011


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 1 1/2 dltäysmaitoa
  • 2 rklkahvipapuja
  • 2 kplliivatelehteä
  • 200 gvalkosuklaata
  • 2 dlkuohukermaa
Tulosta

Kiehauta maito ja lisää joukkoon kahvipavut. Anna maustua hetki.

Purista kylmässä vedessä liotetuista liivatteista liika vesi pois ja liuota ne lämpimään maitoon.

Kaada lämmin maito siivilän läpi paloitellun suklaan päälle.

Vatkaa seosta sauvasekoittimella tai vispilällä, kunnes suklaa on liuennut. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

Nostele kermavaahto suklaaseokseen nuolijaa tai lusikkaa apuna käyttäen.

Lusikoi seos annosastioihin tai pieniin foliovuokiin.

Anna hyytyä kylmässä noin 2 tuntia.

Jos käytät foliovuokia, niin kumoa ne lautasille ennen tarjoilua.

Koristele valkosuklaa-mokkamousseannokset oman mielesi mukaan marjoilla tai hedelmillä sekä tuile-kekseillä.

•Mokkamaisen maun saat myös vaihtamalla kahvipavut teelusikalliseen pikakahvia.

Kommentoi »