


Rouskuvaa rapeutta
Valkosipulileipä – rapeaksi paahdetut herkkuleivät valmistuvat hetkessä
20 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 10 min
Valkosipulileipä on vastustamattoman tuoksuinen ja makuinen naposteltava. Leipä- tai patonkiviipaleet voidellaan yrtti-valkosipulivoilla ja paahdetaan rapeiksi uunissa.
Reseptin ainekset
15 kpl
1
maalaisleipä (hapanjuurileipä tai patonki)
100 g
voita
2–3
valkosipulinkynttä
½ rku
persiljaa hienonnettuna (tai ruohosipulia)
Valkosipulileipä – ohje:
- Viipaloi leipä ja levitä leipäviipaleet pellille leivinpaperin päälle.
- Pehmennä voi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita valkosipulinkynnet ja hienonnettu persilja (tai ruohosipuli) pehmeän voin joukkoon.
- Voitele leipäviipaleet yrtti-valkosipulivoilla.
- Paahda leipiä 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes ne rapeutuvat ja saavat hieman väriä.
- Tarjoa valkosipulileipiä pikkusyötävänä sellaisenaan tai keiton tai salaatin lisukkeena.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat