Maku

Valkosipulikurkut

72 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
72 h
Kesän parhaat valkosipuliset säilykekurkut. Helppo tehdä suurempikin määrä kerralla.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4.5
0
Julkaistu: 8.9.2014


Reseptin ainekset (5 annosta)

  • 2 kgavomaankurkkua
  • 1 lkivennäisvettä
  • 4 dlväkiviinaetikkaa
  • 4 dlsokeria
  • 0,5 dlsuolaa
  • 2 rklsinapinsiemeniä
  • 10 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 dltilliä
Tulosta

Kaada nesteet ja sokeri isoon astiaan. Kaada varovasti, jotta seos ei kuohu. Lisää mausteet, halkaistut valkosipulit ja siivutetut kurkut.

Anna kurkkujen valmistua kaikessa rauhassa huoneenlämmössä kolmisen päivää. Sekoittele aina välillä.

Säilö valmiit valkosipulikurkut liemineen lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa. 

Kommentoi »