Valkosipulikurkut

72 h 20 min
5
0

Valkosipulikurkut

Kesän parhaat valkosipuliset säilykekurkut. Helppo tehdä suurempikin määrä kerralla.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 2 kgavomaankurkkua
  • 1 lkivennäisvettä
  • 4 dlväkiviinaetikkaa
  • 4 dlsokeria
  • 0,5 dlsuolaa
  • 2 rklsinapinsiemeniä
  • 10 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 dltilliä

Tee näin

72 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN72 h

Kaadetaan nesteet ja sokeri isoon astiaan. Kannattaa kaataa varovasti, sillä seos voi kuohua. Lisätään mausteet, halkaistut valkosipulit ja siivutetut kurkut. Annetaan kurkkujen valmistua kaikessa rauhassa huoneenlämmössä kolmisen päivää. Sekoitellaan aina välillä. Valmiit kurkut säilötään liemineen lasipurkkeihin ja säilytetään jääkaapissa. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä