Maku

Valkosipulikurkut

72 h 20 min
GL
KA
LA
MA
MU
VE
4.67
0

Kesän parhaat valkosipuliset säilykekurkut. Helppo tehdä suurempikin määrä kerralla.
Tulosta
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä

Ainekset (5 annosta)

  • 2 kgavomaankurkkua
  • 1 lkivennäisvettä
  • 4 dlväkiviinaetikkaa
  • 4 dlsokeria
  • 0,5 dlsuolaa
  • 2 rklsinapinsiemeniä
  • 10 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 dltilliä

Tee näin

72 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN72 h

Kaada nesteet ja sokeri isoon astiaan. Kaada varovasti, jotta seos ei kuohu. Lisää mausteet, halkaistut valkosipulit ja siivutetut kurkut.

Anna kurkkujen valmistua kaikessa rauhassa huoneenlämmössä kolmisen päivää. Sekoittele aina välillä.

Säilö valmiit valkosipulikurkut liemineen lasipurkkeihin ja säilytä jääkaapissa. 

MITÄ PIDIT?
4.67