


Nyt dippaillaan!
Valkosipulikastike – kermaviilistä sekoitettu monitoimikastike sopii moneen
15 min
Valkosipulikastike valmistuu helposti kermaviilistä ja mausteista. Tarjoa kastiketta dippinä tai lisukkeena kalan, kanan tai perunoiden kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Valkosipulikastike
1– 2
valkosipulinkynttä
3 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl
sitruunanmehua
1 prk (200 g)
kermaviiliä
1 tl
(dijonin)sinappia
1 tl
sokeria tai hunajaa
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria (myllystä)
Valkosipulikastike – ohje:
- Kuori valkosipulinkynnet. Murskaa kynnet veitsen lappeella. Hienonna murskattuja kynsiä veitsen tylpällä puolella kunnes ne ovat täysin murskana. Hienonna ruohosipuli.
- Halkaise sitruuna ja purista mehu.
- Sekoita kaikki, paitsi valkosipuli, kermaviilin joukkoon. Lisää valkosipulia vähitellen maistellen.
- Anna valkosipulikastikkeen maustua jääkaapissa vähintään 10 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat