Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Valkosipuli-tomaattikeitto

20 min

Valkosipuli-tomaattikeittoon uppoaa myös muutama viipale kuivahtanutta leipää. Tuorejuusto takaa sopan täyteläisyyden!

Reseptin ainekset
5 annosta
4
hiivaleipäviipaletta
3
tomaattia
6
valkosipulinkynttä
2
punaista paprikaa
1 rkl
oliiviöljyä
5 dl
vettä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1/2 tl
sokeria
200 g
tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomatti)

Valkosipuli-tomaattikeitto – ohje:

  1. Leikkaa leipäviipaleet pienenpieniksi paloiksi. Halkaise tomaatit. Poista kantaosa ja pilko ne. Leikkaa valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi. Paloittele paprikat.
  2. Laita ainekset, paitsi puolet valkosipulista, yleiskoneeseen ja jauha melko sileäksi seokseksi.
  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää tomaattiseos ja anna sen kuumentua hetki. Sekoita.
  4. Lisää joukkoon loppu valkosipuli, vesi, suola, pippuri ja sokeri ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
  5. Alenna lämpöä ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita ja anna keiton kiehahtaa uudelleen. Voit jättää keittoon hieman purupintaa tai soseuttaa sen aivan sileäksi.
  6. Tarjoa valkosipuli-tomaattikeiton kanssa esimerkiksi leipätikkuja.

Vinkki!

Säilytä keittoa termoskannussa tai astiassa, jos haluat sen mukaan eväsretkelle. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt