Maku

Valkosipuli-tomaattikeitto

20 min
5
2

Valkosipuli-tomaattikeitto

KA
MU
2
5
Tähän valkosipuli-tomaattikeittoon uppoaa myös muutama viipale kuivahtanutta leipää. Tuorejuusto takaa sopan täyteläisyyden!
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Juhani Salonen, Saara Kähönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (5 annosta)

  • 4 kplhiivaleipäviipaletta
  • 3 kpltomaattia
  • 6 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplpunaista paprikaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 5 dlvettä
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/2 tlsokeria
  • 200 gtuorejuustoa (aurinkokuivattu tomatti)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Leikkaa leipäviipaleet pienenpieniksi paloiksi. Halkaise tomaatit. Poista kantaosa ja pilko ne. Leikkaa valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi. Paloittele paprikat.
Laita ainekset, paitsi puolet valkosipulista, yleiskoneeseen ja jauha melko sileäksi seokseksi.
Kuumenna öljy kattilassa. Lisää tomaattiseos ja anna sen kuumentua hetki. Sekoita.
Lisää joukkoon loppu valkosipuli, vesi, suola, pippuri ja sokeri ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
Alenna lämpöä ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita ja anna keiton kiehahtaa uudelleen. Voit jättää keittoon hieman purupintaa tai soseuttaa sen aivan sileäksi.
Tarjoa keiton kanssa leipätikkuja.

Vinkki!

Säilytä valkosipuli-tomaattikeittoa termoskannussa tai astiassa, jos haluat sen mukaan eväsretkelle. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä