


Valkosipuli-tomaattikeitto
20 min
Valkosipuli-tomaattikeittoon uppoaa myös muutama viipale kuivahtanutta leipää. Tuorejuusto takaa sopan täyteläisyyden!
Reseptin ainekset
5 annosta
4
hiivaleipäviipaletta
3
tomaattia
6
valkosipulinkynttä
2
punaista paprikaa
1 rkl
oliiviöljyä
5 dl
vettä
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
1/2 tl
sokeria
200 g
tuorejuustoa (aurinkokuivattu tomatti)
Valkosipuli-tomaattikeitto – ohje:
- Leikkaa leipäviipaleet pienenpieniksi paloiksi. Halkaise tomaatit. Poista kantaosa ja pilko ne. Leikkaa valkosipulinkynnet pieniksi paloiksi. Paloittele paprikat.
- Laita ainekset, paitsi puolet valkosipulista, yleiskoneeseen ja jauha melko sileäksi seokseksi.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää tomaattiseos ja anna sen kuumentua hetki. Sekoita.
- Lisää joukkoon loppu valkosipuli, vesi, suola, pippuri ja sokeri ja anna keiton kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia.
- Alenna lämpöä ja lisää joukkoon tuorejuusto. Sekoita ja anna keiton kiehahtaa uudelleen. Voit jättää keittoon hieman purupintaa tai soseuttaa sen aivan sileäksi.
- Tarjoa valkosipuli-tomaattikeiton kanssa esimerkiksi leipätikkuja.
Vinkki!
Säilytä keittoa termoskannussa tai astiassa, jos haluat sen mukaan eväsretkelle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat