Maku

Valkosipuli-rosmariinileipä

5 h 55 min
3.8
0

Valkosipuli-rosmariinileipä

LA
MA
MU
0
3.8
Teksti Katri Schröder
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 4 dlvettä
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 kplkuivahiivapussia

Lisäksi

  • 3 dlvettä
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 2 rklsiirappia (vaalea)
  • 4 tlsuolaa
  • 1 kplvalkosipulinkynttä (murskattuna)
  • 2 dlkauraleseitä
  • 9 dlvehnäjauhoja

Vuokaan

  • 1 rkloliiviöljyä

Pinnalle

  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 tlsormisuolaa
  • 1 rkltuoretta rosmariinia

Tee näin

5 h 55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN5 h 30 min

Valmista ensin juuri. Sekoita kädenlämpöiseen nesteeseen vehnäjauhokuivahiivaseos. Peitä astia kelmulla ja anna juuren tekeytyä 2 tuntia.

Lisää juureen kädenlämpöinen vesi, öljy, siirappi, suola, valkosipuli, kauraleseet ja vähitellen jauhot hyvin alustaen. Anna löysähkön taikinan kohota 2 tuntia.

Kaada kohonnut taikina reippaasti oliiviöljyllä voideltuun 25 × 35 cm uunivuokaan. Älä vaivaa, etteivät ilmakuplat hajoa. Taputtele taikina kevyesti jauhotetuin kämmenin matalaksi levyksi. Peitä vuoka huolella ja pakasta leipälevy.

Nosta leipä tarjoilua edeltävänä iltana sulamaan jääkaappiin.

Siirrä leipätaikina aamulla tunniksi kohoamaan huoneenlämpöön ennen paistoa. Painele kohonneen leivän päälle viipaloidut valkosipulinkynnet, ripottele päälle suola ja hienonnettu rosmariini. Lorauta pintaan kevyesti oliiviöljyä. Paista 225-asteisessa unissa ensin 10 minuuttia ja laske lämpö sitten 175 asteeseen. Paista vielä noin 20 minuuttia.

Leikkaa lämmin valkosipuli-rosmariinileipä annospaloiksi tai tarjoile kokonaisena leikkuulaudalta.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä