


Kesäkurpitsapizza on nyt valkoinen, grillattu ja ihanan mausteinen – testaa Annin uunissa -ohje
25 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 24 h 0 min
Kaikkien rakastama pizza pyöräytetään tällä kertaa valkoisena versiona ja za'atarilla maustetulla kesäkurpitsatäytteellä. Grillaus viimeistelee maut.
Reseptin ainekset
2 pizzaa
Pohja
4 dl
vettä
5 g
kuivahiivaa (noin puolet 11 g pussista)
4 dl
00-pizzajauhoja
1–2 tl
suolaa
noin 4 dl
vehnäjauhoja (voit käyttää myös täysjyvävehnäjauhoja)
1 rkl
oliiviöljyä
Valkosipulikastike
2 dl
ranskankermaa
1 dl
kreikkalaista jogurttia
1–2
valkosipulin kynttä (pieneksi leikattuna)
1 tl
Dijon-sinappia
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ tl
sokeria
Täytteet
1
keskikokoinen kesäkurpitsa
2 rkl
oliiviöljyä
1 tl
sormisuolaa
½ tl
mustapippuria
1 dl
raastettua parmesaania
1 rkl
za’atar-mausteseosta
Pizza Bianco grillatulla kesäkurpitsalla – ohje:
- Sekoita hiiva 1 desilitraan jauhoja ja lisää hiiva-jauhoseos 42-asteiseen veteen puuhaarukalla sekoitellen.
- Sekoita loput jauhot taikinan joukkoon vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.
- Laita liina taikinan päälle ja annan taikinan levätä puolisen tuntia, toista vaivaus, mutta vaivaa vain 5 minuuttia. Lisää öljy vaivauksen loppupuolella.
- Peittele kulho ja nosta se jääkaappiin. Kun taikina kohoaa yön yli kylmässä, tulee siitä erityisen maukasta.
- Mittaa kaikki kastikkeen aineet kulhoon ja sekoita.
- Pese kesäkurpitsa ja ota siitä ohuita suikaleita esimerkiksi juustohöylällä.
- Kääntele kesäkurpitsasuikaleet öljyssä ja grillaa kypsiksi.
- Mausta kesäkurpitsat sormisuolalla ja mustapippurilla.
- Muotoile taikinasta ohut pizzapohja ja nosta se grilliin tai uuniin pizzakiven päälle. Halutessasi voit sivellä pizzan oliiviöljyllä ennen paistoa. Paistoajaksi riittää uunin/grillin kuumuudesta riippuen 5–8 minuuttia.
- 10Levitä kastike kypsän pizzapohjan päälle, nostele kesäkurpitsat kastikkeen päälle ja ripottele lopuksi parmesaani ja za’atar-mausteseos päällimmäiseksi. Buon Appetito!
Vinkit!
- Voit käyttää pohjassa myös tuorehiivaa. Sitä tarvitaan 15 g.
- Za'atar-mausteseosta voi ostaa valmiina tai sen voi sekoittaa itse. Katso ohje täältä!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat