noin 4 dlvehnäjauhoja (voit käyttää myös täysjyvävehnäjauhoja)
1 rkloliiviöljyä
Valkosipulikastike
2 dlranskankermaa
1 dlkreikkalaista jogurttia
1–2 valkosipulin kynttä (pieneksi leikattuna)
1 tlDijon-sinappia
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ tl sokeria
Täytteet
1keskikokoinen kesäkurpitsa
2 rkloliiviöljyä
1 tlsormisuolaa
½ tl mustapippuria
1 dlraastettua parmesaania
1 rklza’atar-mausteseosta
Pizza Bianco grillatulla kesäkurpitsalla – ohje:
Sekoita hiiva 1 desilitraan jauhoja ja lisää hiiva-jauhoseos 42-asteiseen veteen puuhaarukalla sekoitellen.
Sekoita loput jauhot taikinan joukkoon vähän kerrallaan. Vaivaa taikinaa noin 10 minuuttia.
Laita liina taikinan päälle ja annan taikinan levätä puolisen tuntia, toista vaivaus, mutta vaivaa vain 5 minuuttia. Lisää öljy vaivauksen loppupuolella.
Peittele kulho ja nosta se jääkaappiin. Kun taikina kohoaa yön yli kylmässä, tulee siitä erityisen maukasta.
Mittaa kaikki kastikkeen aineet kulhoon ja sekoita.
Pese kesäkurpitsa ja ota siitä ohuita suikaleita esimerkiksi juustohöylällä.
Kääntele kesäkurpitsasuikaleet öljyssä ja grillaa kypsiksi.
Mausta kesäkurpitsat sormisuolalla ja mustapippurilla.
Muotoile taikinasta ohut pizzapohja ja nosta se grilliin tai uuniin pizzakiven päälle. Halutessasi voit sivellä pizzan oliiviöljyllä ennen paistoa. Paistoajaksi riittää uunin/grillin kuumuudesta riippuen 5–8 minuuttia.
Levitä kastike kypsän pizzapohjan päälle, nostele kesäkurpitsat kastikkeen päälle ja ripottele lopuksi parmesaani ja za’atar-mausteseos päällimmäiseksi. Buon Appetito!
Vinkit!
Voit käyttää pohjassa myös tuorehiivaa. Sitä tarvitaan 15 g.
Za'atar-mausteseosta voi ostaa valmiina tai sen voi sekoittaa itse. Katso ohje täältä!