


Valkea lehtikaalipizza
35 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 15 min
Valkeaan lehtikaalipizzaan käytetään tomaattikastikkeen sijaan ranskankermaa. Paahtuneet lehtikaalinlehdet ja rapea pohja tekevät lehtikaalipizzasta herkullista haukattavaa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Pizzataikina
1 dl
vettä
1/3 kpl
hiivaa
2 1/2 dl
vehnäjauhoja
1/2 tl
suolaa
2 rkl
oliiviöljyä
Päälle
150 g
ranskankermaa (rasvaa 28 %)
1 kpl
valkosipulinkynttä
1 kpl
punasipulia
1 rkl
rypsiöljyä
50 g
lehtikaalia (muutama lehti)
150 g
emmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
75 g
chorizo-makkaraa (tai salamia ohuina viipaleina)
1/4 tl
mustapippuria
Lehtikaalipizza – ohje:
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot, suola ja öljy ja vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa puoli tuntia.
- Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Poista lehtikaalin lehdistä kova ruoti ja revi lehtikaali pienemmiksi paloiksi.
- Kauli pizzataikina jauhotetun leivinpaperin päällä ohueksi pohjaksi. Levitä päälle ranskankerma. Jaa päälle tasaisesti sipulit, lehtikaali, chorizo ja lopuksi juusto. Rouhi päälle pippuria.
- Paista lehtikaalipizzaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
- Halutessasi voit viimeistellä lehtikaalipizzan balsamiviinietikkasiirapilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat