Valkea lehtikaalipizza

35 min
5
3

Valkea lehtikaalipizza

Valkeaan lehtikaalipizzaan käytetään tomaattikastikkeen sijaan ranskankermaa. Paahtuneet lehtikaalinlehdet ja rapea pohja tekevät lehtikaalipizzasta herkullista haukattavaa.
Teksti Jasmin Latva-Koivisto
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Pizzataikina

  • 1 dlvettä
  • 1/3 kplhiivaa
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 rkloliiviöljyä

Päälle

  • 150 granskankermaa (rasvaa 28 %)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplpunasipulia
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 50 glehtikaalia (muutama lehti)
  • 150 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 75 gchorizo-makkaraa (tai salamia ohuina viipaleina)
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN15 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot, suola ja öljy ja vaivaa tasaiseksi. Anna taikinan kohota peitettynä vedottomassa paikassa puoli tuntia.

Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Kuori sipuli ja leikkaa se renkaiksi. Poista lehtikaalin lehdistä kova ruoti ja revi lehtikaali pienemmiksi paloiksi.

Kauli pizzataikina jauhotetun leivinpaperin päällä ohueksi pohjaksi. Levitä päälle ranskankerma. Jaa päälle tasaisesti sipulit, lehtikaali, chorizo ja lopuksi juusto. Rouhi päälle pippuria.

Paista lehtikaalipizzaa 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Halutessasi voit viimeistellä lehtikaalipizzan balsamiviinietikkasiirapilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä