Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi kevyesti nostellen.
Kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen vuokaan (Ø 24–26 cm). Paista 175-asteisen uunin alimmalla ritilätasolla 30–35 minuuttia. Kumoa kakku ja anna jäähtyä.
Valmista täytteet. Kuori ja kuutioi omenat, ja levitä ne laakeaan mikroaaltouunin kestävään astiaan. Mausta halutessasi inkivääriraasteella. Kaada vesi ja ripottele hillosokeri omenoiden päälle.
Kuumenna mikron täydellä teholla 5 minuuttia. Sekoita ja jatka kypsennystä vielä 3–5 minuuttia, kunnes omenakuutiot ovat läpikuultavia. Anna jäähtyä.
Vaahdota kerma. Vatkaa rahka, tuorejuusto ja sokerit tasaiseksi seokseksi. Lisää kermavaahto rahkaseokseen varovasti sekoittaen.
Leikkaa kakkupohja sahateräisellä veitsellä kolmeen osaan. Nosta pohjalevy tarjoiluvadille ja kostuta se kolmasosalla mehusta. Levitä puolet omenatäytteestä ja osa kermatäytteestä kakkulevylle. Nosta toinen kakkulevy päälle, kostuta ja täytä samoin. Nosta kolmas kostutettu kakkulevy päälle. Levitä loppu kermatäyte kakun pinnalle ja reunoille.
Anna kakun maustua kuvun alla kylmässä muutama tunti tai yön yli.
Siivilöi tomusokeria pöydälle ja kauli sokerimassa levyksi muutamassa osassa. Painele levystä kuusi- ja tähtimuotilla kuvioita, ja voitele niiden pinta kevyesti vesi-sokeriseoksella. Painele kuvioiden pintaan hopeahelmiä ja nosta ne lastalla varovasti kakun pinnalle. Koristele valkean joulutäytekakun reunat hopeahelmillä.
•Suojaa kakkuvadin reunat leivinpaperisuikaleilla, kun täytät ja kuorrutat kakkua.
•Voit kostuttaa valkean joulutäytekakun myös laimennetulla, sokeroidulla sitruunamehulla tai vaniljasokerilla maustetulla maidolla.
•Omenatäytteen sijaan voit käyttää luumumarmeladia, kuutioituja säilykepäärynöitä tai omenasosetta.