


Välimerellinen lohipiirakka – täytteessä maistuvat pinaatti ja feta
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
Reseptin ainekset
6 annosta
400 g
lehtitaikinaa (pakaste)
Täyte
300 g
lohta (lämminsavu)
2
punasipulia
2 rkl
valkoviinietikkaa
100 g
pinaattia
200 g
fetajuustoa (rasvaa 18 %)
Ranskankermakastike
150 g
ranskankermaa (rasvaa 15-18 %)
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
hunajaa
1 tl
oreganoa
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
Voiteluun
1
muna
Välimerellinen lohipiirakka – ohje:
- Ota taikina hyvissä ajoin huoneenlämpöön sulamaan. Kauli sulanut taikina hivenen ohuemmaksi. Nosta taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele pohjaan muutama reikä haarukalla. Voitele piirakan reunat munalla.
- Valmista täyte. Halkaise sipulit ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Aseta ne kulhoon. Lorauta kulhoon pari lusikallista valkoviinietikkaa ja anna suikaleiden pehmetä etikassa noin 10 minuuttia. Valuta liemi pois. Murenna fetajuusto.
- Kokoa piirakka. Sekoita ranskankermaan murskatut valkosipulinkynnet, hunaja, yrtti ja mausteet. Lusikoi kerma piirakkapohjalle ohueksi kerrokseksi. Asettele päälle vuorotellen lohta, sipulirenkaita, pinaatinlehtiä ja fetajuustomurua. Voit asetella täytteet joko erikseen tai sekoittaa ainekset yhteen.
- Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30–40 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat