0(0)
Välimerellinen lohipiirakka
55 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 40 min
7.10.2010
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
400 glehtitaikinaa (pakaste)
Täyte
300 glohta (lämminsavu)
2 kplpunasipulia
2 rklvalkoviinietikkaa
100 gpinaattia
200 gfetajuustoa (rasvaa 18 %)
Ranskankermakastike
150 granskankermaa (rasvaa 15-18 %)
2 kplvalkosipulinkynttä
2 rklhunajaa
1 tloreganoa
1 tlsuolaa
1/2 tlmustapippuria
Voiteluun
1 kplmunaa

Ota taikina hyvissä ajoin huoneenlämpöön sulamaan. Kauli sulanut taikina hivenen ohuemmaksi. Nosta taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele pohjaan muutama reikä haarukalla. Voitele piirakan reunat munalla.

Valmista täyte. Halkaise sipulit ja leikkaa ne ohuiksi suikaleiksi. Aseta ne kulhoon. Lorauta kulhoon pari lusikallista valkoviinietikkaa ja anna suikaleiden pehmetä etikassa noin 10 minuuttia. Valuta liemi pois. Murenna fetajuusto.

Kokoa piirakka. Sekoita ranskankermaan murskatut valkosipulinkynnet, hunaja, yrtti ja mausteet. Lusikoi kerma piirakkapohjalle ohueksi kerrokseksi. Asettele päälle vuorotellen lohta, sipulirenkaita, pinaatinlehtiä ja fetajuustomurua. Voit asetella täytteet joko erikseen tai sekoittaa ainekset yhteen.

Paista piirakkaa 200 asteessa noin 30–40 minuuttia.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo