


Mainos: Arla
Välimerellinen kanagyros
30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 10 min
Maukas kanagyros on helppo ja nopea ruoka, jonka kruunaa herkullinen Arla Lempi Tsatsiki -jogurttikastike. Gyros on Kreikan suosituinta pikaruokaa, jossa käytetään yleensä vartaasta vuoltua porsaanlihaa, mutta annokseen sopii mainiosti myös lampaan- tai kananliha. Pitaleivän täytteenä voi myös hyvin hyödyntää hävikkiruokaa tai edellispäivän jämiä.
Reseptin ainekset
4 annosta
Ainekset
4 kpl
Pitaleipiä tai isoa rieskaa
1 prk
Arla Lempi Tsatsiki jogurttikastike 180 g
Broilerin rintafileetä
Suolaa ja mustapippuria
Kuivattua oreganoa
Salaattia
Kirsikkatomaatteja
Punasipulia siivuina
Kalamataoliiveja
Tuoretta minttua ja lehtipersiljaa

Monikäyttöinen jogurttikastike
Arla Lempi Tsatsiki on raikas, laktoositon jogurttikastike, jolla tuot välimerellistä makua niin salaatteihin, hampurilaisiin, kasvispihveille kuin pitaleipien täytteeksi. Kastike sopii erinomaisesti myös dippailuun. Valmistettu Suomessa.
Tutustu Arla Lempi Tsatsikiin tarkemminKanagyros – ohje:
- Mausta broilerinfileet oreganolla, suolalla ja pippurilla.
- Grillaa tai paista kypsiksi.
- Leikkaa fileet siivuiksi ja asettele pitaleiville.
- Lisää kasvikset, oliivit ja kourallinen yrttejä.
- Lusikoi päälle reilusti Arla Lempi Tsatsikia. Rouhaise päälle pippuria ja lorauta hieman oliiviöljyä.
- Kääräise rullalle ja nauti!
Kanagyros-pitaleivät sopivat myös erinomaisesti vaikkapa väli- tai iltapalaksi. Makumaailmaa voit muokata helposti varioimalla täytteitä oman maun mukaan.
Vinkki! Jos sinulla on aikaa, kannattaa pitaleivät leipoa itse. Ohjeen kotitekoisiin pitaleipiin löydät tästä.
Katso myös nämä
Uusimmat