Maku

Välimerellinen focaccia

1 h 20 min
4.9
1

Välimerellinen focaccia

LA
MA
MU
1
4.9
Välimerellinen focaccia on maukkaan tomaattinen, pehmeä ja rapeapintainen. Focaccian päälle revitty ilmakuivattu kinkku tekee leivästä herkullista haukattavaa. Suosittelemme!
Teksti Emilia Kolari, Hanna Kuosmanen
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

  • 25 ghiivaa
  • 3 dlvettä
  • 3 rklauringonkukkaöljyä (aurinkokuivavttujen tomaattien purkista)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 5 dlvehnäjauhoja

Päälle

  • 2 rklauringonkukkaöljyä (aurinkokuivattujen tomaattien purkista)
  • 40 gaurinkokuivattuja tomaatteja (5 kpl)
  • 12 kploliiveja (kalamata)
  • 1 rkltuoretta rosmariinia (riivittynä)
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 40 gilmakuivattua kinkkua (revittynä)

Lisäksi

  • Viimeistelyyn: aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola, mustapippuri ja jauhot.

Sekoita taikina tasaiseksi (taikina saa olla pehmeää).

Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille. Taputtele se jauhoja apuna käyttäen noin 30 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.

Kohota leipää liinan alla noin 40 minuuttia.

Voitele focaccia aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä.

Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja puolita oliivit. Lisää ne leivän pinnalle.

Ripottele päälle tuoretta rosmariinia. Mausta leipä ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Paista focacciaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää revityt ilmakuivatut kinkut kysennyksen loppuvaiheessa.

Pirskota öljyä vielä valmiin focaccian päälle.

• Focaccia on parhaimmillaan uunituoreena. Voit halutessasi leipoa leivän kuitenkin tarjoamista edeltävänä päivänä. Sivele leivän pintaan silloin kevyesti oliiviöljyä ja lämmitä uunissa rapeapintaiseksi ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
4.9
Katso myös nämä