Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Välimerellinen focaccia

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Välimerellinen focaccia on maukkaan tomaattinen, pehmeä ja rapeapintainen. Focaccian päälle revitty ilmakuivattu kinkku tekee leivästä herkullista haukattavaa. Suosittelemme!

12.11.2014
Reseptin ainekset
16 palaa
25 g
hiivaa
3 dl
vettä
3 rkl
auringonkukkaöljyä (aurinkokuivavttujen tomaattien purkista)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
5 dl
vehnäjauhoja
Päälle
2 rkl
auringonkukkaöljyä (aurinkokuivattujen tomaattien purkista)
40 g
aurinkokuivattuja tomaatteja (5 kpl)
12 kpl
oliiveja (kalamata)
1 rkl
tuoretta rosmariinia (riivittynä)
1/4 tl
mustapippuria
1/4 tl
suolaa
40 g
ilmakuivattua kinkkua (revittynä)
Lisäksi
Viimeistelyyn: aurinkokuivattujen tomaattien öljyä

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola, mustapippuri ja jauhot.

Sekoita taikina tasaiseksi (taikina saa olla pehmeää).

Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille. Taputtele se jauhoja apuna käyttäen noin 30 cm x 30 cm:n kokoiseksi levyksi.

Kohota leipää liinan alla noin 40 minuuttia.

Voitele focaccia aurinkokuivattujen tomaattien öljyllä.

Paloittele aurinkokuivatut tomaatit ja puolita oliivit. Lisää ne leivän pinnalle.

Ripottele päälle tuoretta rosmariinia. Mausta leipä ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Paista focacciaa 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Lisää revityt ilmakuivatut kinkut kysennyksen loppuvaiheessa.

Pirskota öljyä vielä valmiin focaccian päälle.

• Focaccia on parhaimmillaan uunituoreena. Voit halutessasi leipoa leivän kuitenkin tarjoamista edeltävänä päivänä. Sivele leivän pintaan silloin kevyesti oliiviöljyä ja lämmitä uunissa rapeapintaiseksi ennen tarjoamista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt