Maku

Vadelmasorbetti

24 h 30 min
MA
LA
0
0


 

Tulosta
Teksti Claes Olsson
Kuvat Anna Huovinen

Ainekset (4 annosta)

  • 1 1/2 dlvettä
  • 1 dlkuivaa valkoviiniä
  • 1 dlsokeria
  • 3 dlvadelmia (soseutettuna)
  • 2 kplvalkuaista
  • 3 rklmarjalikööriä (esim. vadelma)

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Mittaa kattilaan vesi, viini ja sokeri. Kiehauta ja jäähdytä liemi. Soseuta vadelmat ja siivilöi siemenet pois. Vaahdota valkuaiset löysäksi vaahdoksi. Sekoita liemi ja vadelmasose keskenään.

Mausta seos liköörillä. Nostele lopuksi joukkoon valkuaisvaahto. Kaada seos matalaan kulhoon ja pakasta. Sekoita sorbettia muutamia kertoja jäähtymisen alkuvaiheessa, noin tunnin välein. Vadelmasorbetti on valmis seuraavana päivänä.

MITÄ PIDIT?
0