Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vadelmamoussekakku valkosuklaakuorrutuksella

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Leivo kevään juhliin näyttävä vadelmamoussekakku, joka hurmaa maullaan ja ulkonäöllään. Vadelman ja valkosuklaan liitto viimeistellään valkosuklaaganachella sekä kauniilla vadelmahippusilla.

3.5.2017
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
175 g
kaurakeksejä
75 g
voita
Täyte 1
3 dl
pakastevadelmia
200 g
valkosuklaata
3 dl
kuohukermaa
4 kpl
Dr. Oetker Luomu Liivatelehtiä
2 rkl
vettä
Täyte 2
200 g
valkosuklaata
4 dl
kuohukermaa
1 tl
vaniljatahnaa (tai 1 vaniljatangon siemenet)
4 kpl
Dr. Oetker Luomu Liivatelehtiä
2 rkl
vettä
2 rkl
Dr. Oetker Pakkaskuivattua Vadelmaa
Koristeluun
80 g
valkosuklaata
2 rkl
kuohukermaa
Dr. Oetker Pakkaskuivattua Vadelmaa

Valmista ensin pohja. Murskaa keksit hienoksi, sulata voi ja sekoita keskenään. Pingota 20 – 22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Aseta reunoille reunakalvo tai foliota. Painele päälle keksi-voiseos tasaisesti. Laita kylmään odottamaan.

Valmista ensin täyte 1. Laita täytteen liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Kuumenna vadelmat kattilassa, soseuta ja painele seos siivilän läpi.

Yhdistä vadelmasose pilkottuun valkosuklaaseen ja 1 desiin kuohukermaa. Kuumenna varovaisesti mikrossa välillä sekoitellen.

Vaahdota loput 2 desiä täytteen 1 kuohukermasta kuohkeaksi.

Kuumenna täytteen vesi, sekoita siihen liivatelehdet yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Kaada liivateseos vadelma- valkosuklaaseoksen joukkoon. Kääntele sekaan vaahdotettu kerma varovaisesti. Kaada pohjan päälle ja anna jähmettyä kylmässä n. 30 min.

Valmista täyte 2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kuumenna mikrossa pilkottu valkosuklaa ja 1 dl kuohukermasta välillä sekoitellen.

Vaahdota loput 3 dl kuohukermasta kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita sulaan valkosuklaaseen vaniljatahna.

Kuumenna vesi ja sekoita siihen liivatelehdet yksi kerrallaan, kaada liivateseos suklaan sekaan. Kääntele sekaan vaahdotettu kerma sekä pakastekuivattu vadelma. Kaada täyte vuokaan ja anna jähmettyä jääkaapissa ainakin 2 tuntia.

Ennen tarjoilua valmista koristelua varten valkosuklaaganache.

Pilko valkosuklaa kulhoon. Lämmitä kuohukerma melkein kiehuvaksi, kaada valkosuklaan päälle ja anna seistä n. 2 minuuttia. Sekoita sitten tasaiseksi.

Irrota vuoan reunat ja reunakalvot varovaisesti. Valuta valkosuklaata kakun päälle ja reunoille. Viimeistele pakastekuivatulla vadelmalla ja halutessasi valkosuklaalla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt