


Kesän marjoista
Vadelmakiisseli – yksinkertaisen ihana jälkkäri neljästä aineksesta
20 min
Vadelmakiisseli valmistuu niin tuoreista kuin pakastevadelmistakin. Tarjoa kiisseli kauniista pikareista kermavaahdon kanssa tai nauti vaikka puuron kanssa.
Reseptin ainekset
4 annosta
Vadelmakiisseli
200 g
vadelmia (tuore tai pakaste)
6 dl
vettä
½ dl
sokeria
3 rkl
perunajauhoa
Lisäksi
kermavaahtoa
Vadelmakiisseli – ohje:
- Laita kattilaan vadelmat, 5,5 desiä vettä ja sokeri. Kiehauta (ja keitä 5 minuuttia, jos käytät ulkomaisia vadelmia).
- Sekoita perunajauho lopun veden (½ dl) joukkoon. Valuta perunajauho ohuena nauhana kiisseliin koko ajan sekoittaen. Anna kiehahtaa kerran ja nosta pois liedeltä.
- Jäähdytä ja tarjoa vadelmakiisseli vaahdotetun kermavaahdon kanssa.
Vinkki!
Voit jakaa vadelmakiisselin valmiiksi annoskulhoihin jäähtymään. Ripottele pinnalle hienoa sokeria, jotta kiisseliin ei muodostu kuorta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat