Maku

Pystytkö vastustamaan vadelman, valkosuklaan ja sitruunan makukolmikkoa? Vadelmaiset sitruunaneliöt hurmaavat heti ensi puraisulla – kokeile ja jää koukkuun!

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Vadelmaiset sitruunaneliöt jätetään sisältä hieman pehmeiksi, jolloin lopputulos on mielettömän mehevä ja juuri sopivan tahmea. Kokeile herkullista reseptiä, josta tulee takuulla uusi suosikkisi!
3.5
0
Julkaistu: 9.4.2020


Ainekset (12 annosta)

  • 250 gvoita tai margariinia
  • 2½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 4munaa
  • 4½ dlvehnäjauhoja
  • 2 dlmantelijauhetta
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1(luomu)sitruunan hienoksi raastettu kuori
  • 2 rklsitruunamehua
  • 100 gvalkosuklaata
  • 200 gpakastevadelmia (suomalaisia)

Pinnalle

  • 1½ dltomusokeria
  • 1½ rklvadelmamehua (sulatetuista vadelmista siivilöityä)
Tulosta

Vadelmaiset sitruunaneliöt valmistetaan näin:

  1. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
  2. Yhdistä jauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos, sitruunan kuoriraaste ja sitruunamehu taikinaan.
  3. Rouhi suklaa. Lisää suklaarouhe ja jäiset pakastevadelmat taikinaan.
  4. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 cm x 30 cm).
  5. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi. Anna jäähtyä.
  6. Sekoita tomusokeri ja vadelmamehu. Levitä sokerikuorrutusta raitoina kakun pintaan.
  7. Viimeistele kakku halutessasi pakastevadelmilla. Leikkaa neliöiksi.
MITÄ PIDIT?
3.48
Kommentoi »