


Pystytkö vastustamaan vadelman, valkosuklaan ja sitruunan makukolmikkoa? Vadelmaiset sitruunaneliöt hurmaavat heti ensi puraisulla – kokeile ja jää koukkuun!
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Vadelmaiset sitruunaneliöt jätetään sisältä hieman pehmeiksi, jolloin lopputulos on mielettömän mehevä ja juuri sopivan tahmea. Kokeile herkullista reseptiä, josta tulee takuulla uusi suosikkisi!
Reseptin ainekset
12 annosta
250 g
voita tai margariinia
2½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
4
munaa
4½ dl
vehnäjauhoja
2 dl
mantelijauhetta
2 tl
leivinjauhetta
1
(luomu)sitruunan hienoksi raastettu kuori
2 rkl
sitruunamehua
100 g
valkosuklaata
200 g
pakastevadelmia (suomalaisia)
Pinnalle
1½ dl
tomusokeria
1½ rkl
vadelmamehua (sulatetuista vadelmista siivilöityä)
Vadelmaiset sitruunaneliöt valmistetaan näin:
- Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten.
- Yhdistä jauhot, mantelijauhe ja leivinjauhe. Kääntele jauhoseos, sitruunan kuoriraaste ja sitruunamehu taikinaan.
- Rouhi suklaa. Lisää suklaarouhe ja jäiset pakastevadelmat taikinaan.
- Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (20 cm x 30 cm).
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Kakku saa jäädä sisältä hieman tahmeaksi. Anna jäähtyä.
- Sekoita tomusokeri ja vadelmamehu. Levitä sokerikuorrutusta raitoina kakun pintaan.
- Viimeistele kakku halutessasi pakastevadelmilla. Leikkaa neliöiksi.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat