Reseptin ainekset
12 annosta
Taikina
2 kpl
munaa
1 1/2 dl
kevytmaitoa
1 rkl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
Täyte
10 dl
vaniljajäätelöä
Tarjoiluun
10 dl
vadelmia
1 rkl
tomusokeria
Lisäksi
Uppopaistoon noin 1/2 litraa rypsiöljyä
Sekoita munat, maito, sokeri ja suola keskenään. Lisää jauhot hyvin vatkaten. Anna taikinan turvota hetken.
Kuumenna öljy 170–180 asteiseksi pienessä, rosettiraudan mentävässä padassa tai kattilassa.
Kasta rosettirauta hetkeksi kuumaan öljyyn ja sitten taikinaan raudan yläreunaan asti.
Kypsennä rosetit kauniin ruskeiksi ja nosta valumaan talouspaperin päälle. Irrota rosetti muotista tarvittaessa veitsen avulla varoen.
Kokoa leivokset. Pyöräytä rosetin päälle jäätelöpallo ja asettele vadelmat. Nosta päälle toinen rosetti ja tuprauta tomusokerilla.
Nauti vadelmaiset rosettileivokset heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat