


Onnea sankarille!
Juhlat tulossa? Superihana vadelmainen vuokajuustokakku on täydellinen tarjottava isommallekin porukalle
4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min
Vuokaan tehty juustokakku jähmettyy valkosuklaan avulla, eikä liivatetta tarvita laisinkaan. Kakku on helppo tehdä etukäteen ja mahtuu jääkaappiin, sillä vuokia voi pinota helposti jääkaappiin 2−3 päällekkäin.
Reseptin ainekset
10−12 annosta
Pohja
200 g
kandisokerikeksejä (esim. Bastogne)
75 g
voita sulatettuna
Täyte
200 g
valkosuklaata
2 dl
kuohukermaa
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
4 dl
vadelmia
Kuorrutus
150 g
ruby-suklaata (tai valkosuklaata ja pinkkiä pasta- tai geeliväriä värjäykseen)
¾ dl
kuohukermaa
Lisäksi ja viimeistely
4 dl
vadelmia
pakastekuivattuja vadelmia
pieniä marenkeja
Vadelmainen vuokajuustokakku − ohje:
- Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos pyöreän vuoan (ø 22-25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistumisen ajaksi.
- Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kiehuvaksi pienessä kattilassa. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja lisää suklaa joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
- Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella.
- Lado vadelmat keksipohjan päälle.
- Kaada kerma-suklaaseos tuorejuuston joukkoon vatkaten. Kaada täyte vuokaan vadelmien päälle. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
- Rouhi ruby-suklaa veitsellä. Kuumenna kerma kiehuvaksi pienessä kattilassa. Siirrä kattila syrjään ja lisää suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jähmettyneen kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna kovettua jääkaapissa noin 0,5 tuntia.
- Koristele kakun pinta tuoreilla vadelmilla. Viimeistele halutessasi rouhituilla pakastekuivatuilla vadelmilla tai marengeilla.
Vinkki!
Kakun voi tehdä myös suorakaiteen muotoiseen, noin 18 × 25 cm kokoiseen vuokaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat