Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Onnea sankarille!

Juhlat tulossa? Superihana vadelmainen vuokajuustokakku on täydellinen tarjottava isommallekin porukalle

4 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 4 h 0 min

Vuokaan tehty juustokakku jähmettyy valkosuklaan avulla, eikä liivatetta tarvita laisinkaan. Kakku on helppo tehdä etukäteen ja mahtuu jääkaappiin, sillä vuokia voi pinota helposti jääkaappiin 2−3 päällekkäin.

19.5.2025
Reseptin ainekset
10−12 annosta
Pohja
200 g
kandisokerikeksejä (esim. Bastogne)
75 g
voita sulatettuna
Täyte
200 g
valkosuklaata
2 dl
kuohukermaa
400 g
maustamatonta tuorejuustoa
4 dl
vadelmia
Kuorrutus
150 g
ruby-suklaata (tai valkosuklaata ja pinkkiä pasta- tai geeliväriä värjäykseen)
¾ dl
kuohukermaa
Lisäksi ja viimeistely
4 dl
vadelmia
pakastekuivattuja vadelmia
pieniä marenkeja

Vadelmainen vuokajuustokakku − ohje:

  1. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon. Painele seos pyöreän vuoan (ø 22-25 cm) pohjalle ja reunoille. Nosta pohja jääkaappiin kovettumaan täytteen valmistumisen ajaksi.
  2. Paloittele suklaa. Kuumenna kerma kiehuvaksi pienessä kattilassa. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja lisää suklaa joukkoon. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut.
  3. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella.
  4. Lado vadelmat keksipohjan päälle.
  5. Kaada kerma-suklaaseos tuorejuuston joukkoon vatkaten. Kaada täyte vuokaan vadelmien päälle. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
  6. Rouhi ruby-suklaa veitsellä. Kuumenna kerma kiehuvaksi pienessä kattilassa. Siirrä kattila syrjään ja lisää suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute jähmettyneen kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Anna kovettua jääkaapissa noin 0,5 tuntia.
  7. Koristele kakun pinta tuoreilla vadelmilla. Viimeistele halutessasi rouhituilla pakastekuivatuilla vadelmilla tai marengeilla.

Vinkki!

Kakun voi tehdä myös suorakaiteen muotoiseen, noin 18 × 25 cm kokoiseen vuokaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt