Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Vadelmainen juustokakku – kesän juhlaherkku viimeistellään hehkuvan punaisella kiilteellä ja marjoilla

12 h 35 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 12 h 0 min

Ihanan täyteläinen vadelmainen juustokakku saa vaaleanpunaisen värinsä vadelmamehusta. Vadelmainen kiille kruunaa mehevän herkun!

Reseptin ainekset
20 annosta
Pohja
185 g
keksejä (esim. Wilhelmiina)
75 g
voita
Täyte
6 kpl
liivatelehteä
250 g
mascarponejuustoa
250 g
maitorahkaa
2 1/2 dl
vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 dl
vadelmamehutiivistettä
1/2 dl
sitruslikööriä
Päälle
400 g
vadelmia
1/2 dl
vadelmamehutiivistettä
2 dl
vettä
1 dl
hyytelösokeria

Vadelmainen juustokakku valmistuu näin:

  1. Pingota leivinpaperi Ø 24 cm irtopohjavuoan pohjan ja laidan väliin. Murskaa juustokakun pohjan keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos vuoan pohjalle.
  2. Pane täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja rahka. Vaahdota vanilliinikastike ja lisää se rahkaseokseen. Kääntele joukkoon mehu ja likööri.
  3. Puristele liivatteet kuiviksi ja liuota ne kiehuvaan vadelmamehutilkkaan. Kaada liivateseos täytteen joukkoon reippaasti sekoittaen.
  4. Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna juustokakun hyytyä seuraavaan päivään.
  5. Asettele vadelmat hyytyneen juustokakun päälle. Kuumenna mehu ja vesi kattilassa ja lisää joukkoon sokeri. Sekoittele, kunnes liemi on kirkastunut. Valele mehukiille vattujen päälle vähän jäähtyneenä.

Vinkki!

Kauneimman lopputuloksen saat käyttämällä tuoreita vadelmia, sillä pakastemarjat valuvat aina vähän sulaessaan.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt