Vadelmainen juustokakku

12 h 35 min
4
4

Vadelmainen juustokakku

Ihanan täyteläinen vadelmainen juustokakku saa vaaleanpunaisen värinsä vadelmamehusta. Vadelmainen kiille kruunaa mehevän herkun!
Teksti Helena Saine-Laitinen, Matleena Lahti
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 185 gkeksejä (esim. Wilhelmiina)
  • 75 gvoita

Täyte

  • 6 kplliivatelehteä
  • 250 gmascarponejuustoa
  • 250 gmaitorahkaa
  • 2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
  • 1 dlvadelmamehutiivistettä
  • 1/2 dlsitruslikööriä

Päälle

  • 400 gvadelmia
  • 1/2 dlvadelmamehutiivistettä
  • 2 dlvettä
  • 1 dlhyytelösokeria

Tee näin

12 h 35 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN12 h

Pingota leivinpaperi Ø 24 cm irtopohjavuoan pohjan ja laidan väliin. Murskaa juustokakun pohjan keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos vuoan pohjalle.

Pane täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja rahka. Vaahdota vanilliinikastike ja lisää se rahkaseokseen. Kääntele joukkoon mehu ja likööri.

Puristele liivatteet kuiviksi ja liuota ne kiehuvaan vadelmamehutilkkaan. Kaada liivateseos täytteen joukkoon reippaasti sekoittaen.

Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna juustokakun hyytyä seuraavaan päivään.

Asettele vadelmat hyytyneen juustokakun päälle. Kuumenna mehu ja vesi kattilassa ja lisää joukkoon sokeri. Sekoittele, kunnes liemi on kirkastunut. Valele mehukiille vattujen päälle vähän jäähtyneenä.

•Kauneimman lopputuloksen saat käyttämällä tuoreita vadelmia, sillä pakastemarjat valuvat aina vähän sulaessaan.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä