Vadelmainen juustokakku – kesän juhlaherkku viimeistellään hehkuvan punaisella kiilteellä ja marjoilla
12 h 35 min
{
Aktiivinen
35 minPassiivinen
12 h Ihanan täyteläinen vadelmainen juustokakku saa vaaleanpunaisen värinsä vadelmamehusta. Vadelmainen kiille kruunaa mehevän herkun!
4
Kuvat
Julkaistu 7.5.2008

Vadelmainen juustokakku – kesän juhlaherkku viimeistellään hehkuvan punaisella kiilteellä ja marjoilla
Reseptin ainekset (20 annosta)
Pohja
- 185 gkeksejä (esim. Wilhelmiina)
- 75 gvoita
Täyte
- 6 kplliivatelehteä
- 250 gmascarponejuustoa
- 250 gmaitorahkaa
- 2 1/2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta
- 1 dlvadelmamehutiivistettä
- 1/2 dlsitruslikööriä
Päälle
- 400 gvadelmia
- 1/2 dlvadelmamehutiivistettä
- 2 dlvettä
- 1 dlhyytelösokeria
Vadelmainen juustokakku valmistuu näin:
- Pingota leivinpaperi Ø 24 cm irtopohjavuoan pohjan ja laidan väliin. Murskaa juustokakun pohjan keksit ja sekoita joukkoon voisula. Painele seos vuoan pohjalle.
- Pane täytteen liivatteet kylmään veteen likoamaan. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja rahka. Vaahdota vanilliinikastike ja lisää se rahkaseokseen. Kääntele joukkoon mehu ja likööri.
- Puristele liivatteet kuiviksi ja liuota ne kiehuvaan vadelmamehutilkkaan. Kaada liivateseos täytteen joukkoon reippaasti sekoittaen.
- Kaada täyte keksipohjan päälle ja anna juustokakun hyytyä seuraavaan päivään.
- Asettele vadelmat hyytyneen juustokakun päälle. Kuumenna mehu ja vesi kattilassa ja lisää joukkoon sokeri. Sekoittele, kunnes liemi on kirkastunut. Valele mehukiille vattujen päälle vähän jäähtyneenä.
Vinkki!
Kauneimman lopputuloksen saat käyttämällä tuoreita vadelmia, sillä pakastemarjat valuvat aina vähän sulaessaan.

Vadelmajuustokakku paahdetulla valkosuklaalla – tässä tulee vaaleanpunainen unelmaherkku, jota et pysty vastustamaan!
Maku

Vadelma-valkosuklaajuustokakut
Maku

Vadelma-ricottakakku
Maku

Vadelma-juustokakkubrowniet
Maku

Vadelma-valkosuklaajuustokakku
Maku

Juustokakku lasissa
Maku

Vadelma-dominotriflet
Maku

Mirror glaze -vadelmakakku – peilipintainen kuorrute tekee kakusta juhlien upeimman ilmestyksen
Kotivinkki