Maku

Ystävälle, armahalle! Vadelma-valkosuklaakakku on täydellisen mehevä ystävänpäivän hemmotteluun – leivo herkku lukijamme Jennan ohjeella

1 h 10 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
50 min
Lukijamme Jennan vadelma-valkosuklaakakku on nappivalinta vaikka ystävänpäiväksi. Pinkin suklaakuorrutuksen alta paljastuu mehevän vadelmainen ja rouhean pähkinäinen kakku.
4.7
0
Julkaistu 10.2.2023


Reseptin ainekset (8 annosta)

  • 70 gsaksanpähkinöitä
  • 70 g valkosuklaata
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1½ tlleivinjauhetta
  • ¼ tlsuolaa
  • 150 gvoita
  • 3 munaa
  • 150 gvadelmia ((pakaste))

Kuorrutus

  • ½ dl kuohukermaa
  • 1 (145 g)vadelmamuru-makeislevy (Panda)

Koristelu

  • 100 gvadelmia (tuoreita tai suomalaisia pakastevadelmia)
  • 30 gsaksanpähkinärouhetta
  • 30 g valkosuklaata
  • mintunlehtiä
Tulosta

Vadelma-valkosuklaakakku – ohje:

  1. Voitele vuoka (ø 23 cm), voit laittaa pohjalle myös leivinpaperin, niin kakku on helpompi irrottaa.
  2. Rouhi pähkinät ja valkosuklaa. Yhdistä vehnäjauhot, sokerit, leivinjauhe, suola, valkosuklaa- ja pähkinärouhe kulhossa.
  3. Sulata voi. Lisää munat jäähtyneeseen voisulaan. Kaada seos kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää jäiset vadelmat lopuksi taikinaan. Levitä taikina vuokaan.
  5. Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Irrota kakku vuoasta vadille.
  6. Valmista kuorrutus. Mittaa kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan, anna suklaan sulaa kermaan miedolla lämmöllä. Älä kiehauta. Sekoita tasaiseksi ja anna kuorrutuksen jäähtyä 2 minuuttia.
  7. Kaada kuorrutus kakun päälle. Koristele vadelma-valkosuklaakakku vadelmilla, pähkinärouheella, valkosuklaalla ja mintunlehdillä.

Vadelman ja suklaan täydellinen liitto

”Tykkään kehitellä sellaisia ruoka- ja leivontareseptejä, joita jokainen pystyy tekemään kotona ja joita on helppo muokata oman maun mukaan.

Idea tähän kakkuun syntyi, kun näin kaupassa vadelmamuru-suklaalevyn – halusin ehdottomasti testata sitä leivonnassa. Siitä tulikin täydellisen värinen ja sopivan makea kuorrutus tähän kakkuun. Kakun pohja on mehevä, ja pähkinärouhe antaa siihen kivasti tekstuuria. Kakun voi leipoa hyvin myös ilman pähkinää tai muista marjoista, kuten punaherukoista.

Koska vadelmat ja suklaa ovat lempiraaka-aineitani, ystävänpäiväksi saatan leipoa myös suklaisia sydänleivoksia vadelmilla tai banoffeen vadelmaista versiota, vadoffee-piirakkaa.”

Jenna Tapola, Laihia

Kommentoi »