Ystävälle, armahalle! Vadelma-valkosuklaakakku on täydellisen mehevä ystävänpäivän hemmotteluun – leivo herkku lukijamme Jennan ohjeella
1 h 10 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
50 minLukijamme Jennan vadelma-valkosuklaakakku on nappivalinta vaikka ystävänpäiväksi. Pinkin suklaakuorrutuksen alta paljastuu mehevän vadelmainen ja rouhean pähkinäinen kakku.
4.7
Kuvat
Julkaistu 10.2.2023

Ystävälle, armahalle! Vadelma-valkosuklaakakku on täydellisen mehevä ystävänpäivän hemmotteluun – leivo herkku lukijamme Jennan ohjeella
Reseptin ainekset (8 annosta)
- 70 gsaksanpähkinöitä
- 70 g valkosuklaata
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1½ dlsokeria
- 2 tlvaniljasokeria
- 1½ tlleivinjauhetta
- ¼ tlsuolaa
- 150 gvoita
- 3 munaa
- 150 gvadelmia ((pakaste))
Kuorrutus
- ½ dl kuohukermaa
- 1 (145 g)vadelmamuru-makeislevy (Panda)
Koristelu
- 100 gvadelmia (tuoreita tai suomalaisia pakastevadelmia)
- 30 gsaksanpähkinärouhetta
- 30 g valkosuklaata
- mintunlehtiä
Vadelma-valkosuklaakakku – ohje:
- Voitele vuoka (ø 23 cm), voit laittaa pohjalle myös leivinpaperin, niin kakku on helpompi irrottaa.
- Rouhi pähkinät ja valkosuklaa. Yhdistä vehnäjauhot, sokerit, leivinjauhe, suola, valkosuklaa- ja pähkinärouhe kulhossa.
- Sulata voi. Lisää munat jäähtyneeseen voisulaan. Kaada seos kuiviin aineisiin ja sekoita tasaiseksi.
- Lisää jäiset vadelmat lopuksi taikinaan. Levitä taikina vuokaan.
- Paista kakkua 175 asteessa uunin keskitasolla 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä. Irrota kakku vuoasta vadille.
- Valmista kuorrutus. Mittaa kerma ja paloiteltu suklaa kattilaan, anna suklaan sulaa kermaan miedolla lämmöllä. Älä kiehauta. Sekoita tasaiseksi ja anna kuorrutuksen jäähtyä 2 minuuttia.
- Kaada kuorrutus kakun päälle. Koristele vadelma-valkosuklaakakku vadelmilla, pähkinärouheella, valkosuklaalla ja mintunlehdillä.
Vadelman ja suklaan täydellinen liitto
”Tykkään kehitellä sellaisia ruoka- ja leivontareseptejä, joita jokainen pystyy tekemään kotona ja joita on helppo muokata oman maun mukaan.
Idea tähän kakkuun syntyi, kun näin kaupassa vadelmamuru-suklaalevyn – halusin ehdottomasti testata sitä leivonnassa. Siitä tulikin täydellisen värinen ja sopivan makea kuorrutus tähän kakkuun. Kakun pohja on mehevä, ja pähkinärouhe antaa siihen kivasti tekstuuria. Kakun voi leipoa hyvin myös ilman pähkinää tai muista marjoista, kuten punaherukoista.
Koska vadelmat ja suklaa ovat lempiraaka-aineitani, ystävänpäiväksi saatan leipoa myös suklaisia sydänleivoksia vadelmilla tai banoffeen vadelmaista versiota, vadoffee-piirakkaa.”
Jenna Tapola, Laihia

Tämä ystävänpäiväkakku vie sydämen! Mehevä banaanikaakaokakku saa hempeät koristeet pretzeleistä
Maku

Ystävänpäiväkeksit – pastellisella voikreemillä kuorrutetut herkut ovat suorin tie rakkaimpasi sydämeen!
Maku

Ystävänpäiväleivos – rakkautta jokaisella suupalalla
Kotivinkki

Ystävänpäiväsuklaa ilahduttaa herkkusuita! Yllätä rakkaasi tällä itse tehdyllä rocky roadilla
Kotivinkki

Pikkutiramisut – ystävänpäivän jälkiruoka, joka hurmaa herkkusuut
Maku

Pinkeistä raidoistaan tämä tiikeri tunnetaan! Suloinen mansikkatiikerikakku saa sydämen pamppailemaan
Kotivinkki

Raidalliset sydänkeksit ovat rakkautta pikkuleipien muodossa! Kahden taikinan tekniikkaan jää helposti koukkuun
Kotivinkki

Pinkki kääretorttu on helppo ja hurmaavan hempeä leivonnainen
Maku