


Vadelmavaahtokarkit – pinkit makupalat maistuvat unelmalta jokaisella puraisulla
Vadelmavaahtokarkit maistuvat makealta sekä aromikkaan vadelmaiselta. Nämä namupalat menevät kaupaksi niin yksittäisenä herkkuna kuin karkkibuffassa.
Reseptin ainekset
25 kpl
Vadelmasose
200 g
pakastevadelmia
1 dl
sokeria
Vaahtokarkit
8
liivatelehteä
2 dl
sokeria
1 dl
glukoosisiirappia
1 dl
vadelmasosetta
Pinnalle
½ dl
tomusokeria
Vadelmavaahtokarkit valmistuvat näin:
- Keitä ensin vadelmasose. Laita vadelmat ja sokeri kattilaan ja keitä pari minuuttia samalla sekoittaen. Siivilöi siemenet pois. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
- Mittaa kattilaan sokeri, puoli desiä glukoosisiirappia ja puoli desiä vadelmasosetta. Kuumenna seos kuplivaksi ja anna kiehua, kunnes lämpötila nousee 110 asteeseen (käytä lämpömittaria). Ota kattila pois liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräiset vedet pois ja sekoita lehdet kuuman seoksen joukkoon.
- Mittaa loput puoli desiä glukoosisiirappia ja puoli desiä vadelmasosetta kulhoon. Vatkaa pienellä teholla. Kaada kuuma seos joukkoon koko ajan vatkaten. Vatkaa seosta kovalla teholla noin 5 minuuttia, kunnes se muuttuu kuohkeaksi, vaaleammaksi ja paksummaksi.
- Vuoraa noin 17 × 17 sentin vuoka leivinpaperilla ja sirottele pohjalle reilu kerros tomusokeria. Kaada seos vuokaan. Sirottele myös pinnalle tomusokeria. Jätä huoneenlämpöön kiinteytymään muutamaksi tunniksi.
- Nosta vaahtokarkkilevy vuoasta ja leikkaa terävällä veitsellä paloiksi. Säilytä vadelmavaahtokarkit ilmatiiviissä rasiassa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat