Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kuohuva vaahtokarkki-mansikkajuustokakku – juhlien herkullisin makuyhdistelmä tarjotaan nyt kakun muodossa!

4 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 0 min

Vaahtokarkit, mansikat ja roseekuohuviini muodostavat mahtavan makutrion! Roseekuohuviinillä maustettu juustokakku koristellaan vaahtokarkeilla ja mansikoilla.

14.6.2022
Reseptin ainekset
10
Pohja
200 g
bastognekeksejä
50 g
voita
Täyte
5
liivatelehteä
4 dl
vispikermaa
1 rs (250 g)
mascarponejuustoa
1 dl
sokeria
2 dl
roseekuohuviiniä
2 rkl
mansikkamehutiivistettä
Koristelu
150 g
vaahtokarkkeja (isoja ja pieniä)
250 g
mansikoita
1–2 rkl
tomusokeria
syötäviä kukkia

Kuohuva vaahtokarkki-mansikkajuustokakku – ohje:

  1. Pingota irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi. Painele seos vuoan pohjalle.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
  3. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa mascarpone, sokeri, 1 dl kuohuviiniä ja mehutiiviste. Sekoita juustoseos kermavaahtoon.
  4. Kuumenna loppu kuohuviini (1 dl) kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan viiniin. Anna seoksen jäähtyä hetki.
  5. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kakku kelmulla ja pane jääkaappiin hyytymään noin neljäksi tunniksi.
  6. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele kakku vaahtokarkeilla, mansikoilla, tomusokerilla ja syötävillä kukilla. Tarjoile vaahtokarkki-mansikkajuustokakku!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt