Maku

Kuohuva vaahtokarkki-mansikkajuustokakku – juhlien herkullisin makuyhdistelmä tarjotaan nyt kakun muodossa!

4 h 20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
4 h
Vaahtokarkit, mansikat ja roseekuohuviini muodostavat mahtavan makutrion! Roseekuohuviinillä maustettu juustokakku koristellaan vaahtokarkeilla ja mansikoilla.
4.4
0
Julkaistu: 14.6.2022


Reseptin ainekset (10)

Pohja

  • 200 g bastognekeksejä
  • 50 g voita

Täyte

  • 5liivatelehteä
  • 4 dl vispikermaa
  • 1 rs (250 g) mascarponejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl roseekuohuviiniä
  • 2 rkl mansikkamehutiivistettä

Koristelu

  • 150 g vaahtokarkkeja (isoja ja pieniä)
  • 250 g mansikoita
  • 1–2 rkl tomusokeria
  • syötäviä kukkia
Tulosta

Kuohuva vaahtokarkki-mansikkajuustokakku – ohje:

  1. Pingota irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi. Painele seos vuoan pohjalle.
  2. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
  3. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa mascarpone, sokeri, 1 dl kuohuviiniä ja mehutiiviste. Sekoita juustoseos kermavaahtoon.
  4. Kuumenna loppu kuohuviini (1 dl) kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan viiniin. Anna seoksen jäähtyä hetki.
  5. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kakku kelmulla ja pane jääkaappiin hyytymään noin neljäksi tunniksi.
  6. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele kakku vaahtokarkeilla, mansikoilla, tomusokerilla ja syötävillä kukilla. Tarjoile vaahtokarkki-mansikkajuustokakku!
Kommentoi »