


Kuohuva vaahtokarkki-mansikkajuustokakku – juhlien herkullisin makuyhdistelmä tarjotaan nyt kakun muodossa!
4 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 0 min
Vaahtokarkit, mansikat ja roseekuohuviini muodostavat mahtavan makutrion! Roseekuohuviinillä maustettu juustokakku koristellaan vaahtokarkeilla ja mansikoilla.
Reseptin ainekset
10
Pohja
200 g
bastognekeksejä
50 g
voita
Täyte
5
liivatelehteä
4 dl
vispikermaa
1 rs (250 g)
mascarponejuustoa
1 dl
sokeria
2 dl
roseekuohuviiniä
2 rkl
mansikkamehutiivistettä
Koristelu
150 g
vaahtokarkkeja (isoja ja pieniä)
250 g
mansikoita
1–2 rkl
tomusokeria
syötäviä kukkia
Kuohuva vaahtokarkki-mansikkajuustokakku – ohje:
- Pingota irtopohjavuoan (ø 22 cm) pohjalle leivinpaperi. Murskaa keksit tehosekoittimessa. Sulata voi. Sekoita keksimurska ja voi. Painele seos vuoan pohjalle.
- Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
- Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä toisessa kulhossa mascarpone, sokeri, 1 dl kuohuviiniä ja mehutiiviste. Sekoita juustoseos kermavaahtoon.
- Kuumenna loppu kuohuviini (1 dl) kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan viiniin. Anna seoksen jäähtyä hetki.
- Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä kakku kelmulla ja pane jääkaappiin hyytymään noin neljäksi tunniksi.
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoilualustalle. Koristele kakku vaahtokarkeilla, mansikoilla, tomusokerilla ja syötävillä kukilla. Tarjoile vaahtokarkki-mansikkajuustokakku!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat