


Ihanan kuohkeaa
Vaahdotettu hummus – kikherneliemi tekee hummuksesta pehmeän kuohkean
20 min
Kuohkeaksi vaahdotetulle hummukselle lisämakua ja väriä antaa päälle valutettu aromikas lime-korianteriöljy.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
1 tlk (400 g)
kikherneitä
½ dl
kikherneiden lientä
1
valkosipulinkynsi
½
limen mehu
¾ dl
tahinia
1 tl
juustokuminaa
¼ tl
jauhettua korianteria
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
½ dl
vettä
Lime-korianteriöljy
1 dl
oliivi- tai rypsiöljyä
1 rku
korianteria hienonnettuna
½
limen mehu
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Vaahdotettu hummus ja lime-korianteriöljy – ohje:
- Valuta kikherneet, ota talteen 0,5 dl lientä. Kuori ja paloittele valkosipulinkynsi.
- Laita kikherneet, kikherneiden liemi, valkosipuli, limenmehu, tahini ja mausteet tehosekoittimeen.
- Soseuta, kunnes seos on tasaista. Lisää vettä pikkuhiljaa koneen käydessä, kunnes seos on kuohkean tasaista. Lusikoi seos yhteen isoon tai useampaan pieneen kulhoon.
- Valmista korianteriöljy sekoittamalla ainekset keskenään kulhossa sauvasekoittimella.
- Valuta korianteriöljy hummuksen päälle juuri ennen tarjoilua.
Vinkki!
Jos haluat kermaisemman hummuksen, voit vaihtaa veden kaurakermaan tai -juomaan tai mantelijuomaan.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat