0(0)
Mutkatonta ja maukasta texmexiä! Lukijamme Hannan vegaaniset uunitacot hurmasivat koko perheen
vegaani
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Lukijamme Hanna Kuusisalon vegaaniset uunitacot kiilasivat heti perheen suosikkiruokien kärkisijoille. Kätke tacojen väliin muhevaa vegekastiketta ja paahda uunissa rapeiksi!
Julkaistu 24.11.2022
Maku
Reseptin ainekset 8 kpl
1 pkt (8 kpl)pieniä tortillalettuja
150 gvegaanista juustoraastetta
Kastike
1punainen paprika
1 rklrypsiöljyä
1 pkt (250 g)kasviproteiinivalmistetta (esim. Nyhtökaura tai Härkis)
1 tl oreganoa
½ tl savupaprikajauhetta
½ tl juustokuminaa
½ tl cayennepippuria
¼ tlsuolaa
1 tlk (230 g)tacokastiketta (esim. Santa Maria Hot)

Uunitacot – ohje:

  1. Huuhtele paprika, poista siemenkota ja kanta. Leikkaa paprika kuutioiksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja paista paprika kuutioita muutama minuutti, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää kasviproteiinivalmiste ja kuivamausteet. Jatka paistamista.
  3. Lisää tacokastike, kuumenna ja hauduta kastiketta noin 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  4. Jaa kastike tortillaletuille niin, että se peittää puolet letusta. Lisää päälle juustoraaste ja taita toinen reuna päälle. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Tarjoa uunitacot esimerkiksi tomaattisalsan, guacamolen ja kaurafraichen kanssa

Mutkatonta ja mausteista kasvisruokaa

”Kokkaan mutkatonta kasvis- ja vegaaniruokaa sekä vaivattomia ja nopeita arjen taklaajia. Pidän mausteisesta ruoasta. Aasiaan vivahtavien ruokien lisäksi meillä syödään paljon texmex-keittiön herkkuja. Viikonloppuisin tykkään leipoa ja kokeilla erilaisia vegaanisia leivontareseptejä.

Uunitacot ovat hauskaa vaihtelua perinteisille tortilloille, tacoille ja quesadilloille. Tacoaterialle saa helposti vaihtelua erilaisista lisukkeista, kuten tuoresalsasta. Teen sen kirsikkatomaateista, punasipulista, chilistä ja korianterista limellä ja suolaripauksella maustettuna. Usein tarjolla on myös kaurafraichea sekä avokadoa tai guacamolea.”

Hanna Kuusisalo, Helsinki, Instagramissa @vegeviettelys

Kommentoi »