Maku

Mutkatonta ja maukasta texmexiä! Lukijamme Hannan vegaaniset uunitacot hurmasivat koko perheen

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Lukijamme Hanna Kuusisalon vegaaniset uunitacot kiilasivat heti perheen suosikkiruokien kärkisijoille. Kätke tacojen väliin muhevaa vegekastiketta ja paahda uunissa rapeiksi!
VE
0
1
Julkaistu: 24.11.2022


Reseptin ainekset (8 kpl)

  • 1 pkt (8 kpl)pieniä tortillalettuja
  • 150 gvegaanista juustoraastetta

Kastike

  • 1punainen paprika
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1 pkt (250 g)kasviproteiinivalmistetta (esim. Nyhtökaura tai Härkis)
  • 1 tl oreganoa
  • ½ tl savupaprikajauhetta
  • ½ tl juustokuminaa
  • ½ tl cayennepippuria
  • ¼ tlsuolaa
  • 1 tlk (230 g)tacokastiketta (esim. Santa Maria Hot)
Tulosta

Uunitacot – ohje:

  1. Huuhtele paprika, poista siemenkota ja kanta. Leikkaa paprika kuutioiksi.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja paista paprika kuutioita muutama minuutti, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää kasviproteiinivalmiste ja kuivamausteet. Jatka paistamista.
  3. Lisää tacokastike, kuumenna ja hauduta kastiketta noin 5 minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  4. Jaa kastike tortillaletuille niin, että se peittää puolet letusta. Lisää päälle juustoraaste ja taita toinen reuna päälle. Siirrä leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille.
  5. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 10 minuuttia. Tarjoa uunitacot esimerkiksi tomaattisalsan, guacamolen ja kaurafraichen kanssa

Mutkatonta ja mausteista kasvisruokaa

”Kokkaan mutkatonta kasvis- ja vegaaniruokaa sekä vaivattomia ja nopeita arjen taklaajia. Pidän mausteisesta ruoasta. Aasiaan vivahtavien ruokien lisäksi meillä syödään paljon texmex-keittiön herkkuja. Viikonloppuisin tykkään leipoa ja kokeilla erilaisia vegaanisia leivontareseptejä.

Uunitacot ovat hauskaa vaihtelua perinteisille tortilloille, tacoille ja quesadilloille. Tacoaterialle saa helposti vaihtelua erilaisista lisukkeista, kuten tuoresalsasta. Teen sen kirsikkatomaateista, punasipulista, chilistä ja korianterista limellä ja suolaripauksella maustettuna. Usein tarjolla on myös kaurafraichea sekä avokadoa tai guacamolea.”

Hanna Kuusisalo, Helsinki, Instagramissa @vegeviettelys

1 kommentti