


Tuttu mutta tuunattu! Uunipasta melanzane alla parmigiana viettelee munakoison, tomaattien ja tuorepastan yhdistelmällä
1 h 10 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 45 min
Kun rullaat uunivuokaan mukaan tuorepastaa, rakastettu italialaisklassikko melanzane alla parmigiana eli munakoiso-tomaattivuoka saa uutta ruokaisaa kierrettä. Nappaa herkullisen uunipastan resepti!
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (350 g)
munakoiso
1 tl
suolaa
5 rkl
oliiviöljyä
3
valkosipulinkynttä
2 prk (à 400 g)
kirsikkatomaatteja
1 dl
valkoviiniä
1 tl
suolaa
1 tl
sokeria
1 dl
basilikanlehtiä
2 rkl
hienonnettua timjamia
1 pkt (250 g)
tuorenauhapastaa
1 pallo (à 125 g)
buffalomozzarellaa
1 dl
parmesaanijuustoraastetta
Uunipasta melanzane alla parmigiana – ohje:
- Huuhtele munakoisot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleille suolaa. Itketä 10 minuuttia. Pyyhkäise pinta kuivaksi talouspaperilla.
- Paista munakoisoviipaleet oliiviöljyssä paistinpannulla molemmin puolin ruskeiksi. Siirrä lautaselle.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kaada uunivuokaan kirsikkatomaatit, valkoviini, suola, sokeri, hienonnettu basilika ja timjami. Lisää vuokaan munakoisot ja revitty mozzarella.
- Kiepauta nauhapasta kerälle ja aseta vuokaan munakoisojen joukkoon. Raasta päälle parmesaania. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Vinkki!
Voit korvata tölkkikirsikkatomaatit tavallisella tomaattimurskalla tai hieman ylikypsillä kuutioiduilla tomaateilla ja tilkalla tomaattimehua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat