Maku

Tuttu mutta tuunattu! Uunipasta melanzane alla parmigiana viettelee munakoison, tomaattien ja tuorepastan yhdistelmällä

1 h 10 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
45 min
Kun rullaat uunivuokaan mukaan tuorepastaa, rakastettu italialaisklassikko melanzane alla parmigiana eli munakoiso-tomaattivuoka saa uutta ruokaisaa kierrettä. Nappaa herkullisen uunipastan resepti!
KA
0
1
Julkaistu: 30.8.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 1 (350 g) munakoiso
  • 1 tlsuolaa
  • 5 rkloliiviöljyä
  • 3valkosipulinkynttä
  • 2 prk (à 400 g) kirsikkatomaatteja
  • 1 dlvalkoviiniä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlsokeria
  • 1 dlbasilikanlehtiä
  • 2 rklhienonnettua timjamia
  • 1 pkt (250 g) tuorenauhapastaa
  • 1 pallo (à 125 g) buffalomozzarellaa
  • 1 dlparmesaanijuustoraastetta
Tulosta

Uunipasta melanzane alla parmigiana valmistuu näin:

  1. Huuhtele munakoisot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleille suolaa. Itketä 10 minuuttia. Pyyhkäise pinta kuivaksi talouspaperilla.
  2. Paista munakoisoviipaleet oliiviöljyssä paistinpannulla molemmin puolin ruskeiksi. Siirrä lautaselle.
  3. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  4. Kaada uunivuokaan kirsikkatomaatit, valkoviini, suola, sokeri, hienonnettu basilika ja timjami. Lisää vuokaan munakoisot ja revitty mozzarella.
  5. Kiepauta nauhapasta kerälle ja aseta vuokaan munakoisojen joukkoon. Raasta päälle parmesaania. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Vinkki!

Voit korvata tölkkikirsikkatomaatit tavallisella tomaattimurskalla tai hieman ylikypsillä kuutioiduilla tomaateilla ja tilkalla tomaattimehua.

1 kommentti