Tuttu mutta tuunattu! Uunipasta melanzane alla parmigiana viettelee munakoison, tomaattien ja tuorepastan yhdistelmällä
1 h 10 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
45 minKun rullaat uunivuokaan mukaan tuorepastaa, rakastettu italialaisklassikko melanzane alla parmigiana eli munakoiso-tomaattivuoka saa uutta ruokaisaa kierrettä. Nappaa herkullisen uunipastan resepti!
KA
4
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 30.8.2021

Tuttu mutta tuunattu! Uunipasta melanzane alla parmigiana viettelee munakoison, tomaattien ja tuorepastan yhdistelmällä
Reseptin ainekset (4 annosta)
- 1 (350 g) munakoiso
- 1 tlsuolaa
- 5 rkloliiviöljyä
- 3valkosipulinkynttä
- 2 prk (à 400 g) kirsikkatomaatteja
- 1 dlvalkoviiniä
- 1 tlsuolaa
- 1 tlsokeria
- 1 dlbasilikanlehtiä
- 2 rklhienonnettua timjamia
- 1 pkt (250 g) tuorenauhapastaa
- 1 pallo (à 125 g) buffalomozzarellaa
- 1 dlparmesaanijuustoraastetta
Uunipasta melanzane alla parmigiana valmistuu näin:
- Huuhtele munakoisot ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleille suolaa. Itketä 10 minuuttia. Pyyhkäise pinta kuivaksi talouspaperilla.
- Paista munakoisoviipaleet oliiviöljyssä paistinpannulla molemmin puolin ruskeiksi. Siirrä lautaselle.
- Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
- Kaada uunivuokaan kirsikkatomaatit, valkoviini, suola, sokeri, hienonnettu basilika ja timjami. Lisää vuokaan munakoisot ja revitty mozzarella.
- Kiepauta nauhapasta kerälle ja aseta vuokaan munakoisojen joukkoon. Raasta päälle parmesaania. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Vinkki!
Voit korvata tölkkikirsikkatomaatit tavallisella tomaattimurskalla tai hieman ylikypsillä kuutioiduilla tomaateilla ja tilkalla tomaattimehua.

Melanzane alla parmigiana
Maku

Hittiruoka melanzane alla parmigianan kesäversio paahtuu näppärästi grillissä
Kotivinkki

Tomaattikeitto melanzane alla parmigiana – samettinen kasvissoppa lainaa makumaailmansa italialaiselta vuokaruoalta
Kotivinkki

Munakoisovuoka – helppo ja mehevä uuniruoka saa seurakseen tomaatteja, mozzarellaa ja basilikaa
Maku

Pastitsio – helppo ja herkullinen pastavuoka lennättää makumatkalle Kreikkaan
Kotivinkki

Juustoinen pastavuoka – lempeä lohturuoka valmistuu uunin lämmössä kuin itsestään
Kotivinkki

Moussaka kuin Kreikassa – maun salaisuus on kaneli
Maku

Kasvismoussaka – mitä pidempään haudutat linssi-tomaattikastiketta, sitä parempaa moussakasta tulee
Maku