Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uunimakkara – retroherkku vailla vertaa!

50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min

Uunimakkara on parhaimmillaan tirisevän kuumana ja tietysti juustolla kuorrutettuna. Paras lisuke uunimakkaralle on pehmeä perunamuusi. Poimi helppo ja maittava resepti!

19.1.2022
Reseptin ainekset
4 annosta
Uunimakkara
580 g
lenkkimakkaraa
1
sipuli
2
tomaattia
1 rkl
sinappia
½ tl
mustapippuria
150 g
juustoraastetta
Perunamuusi
1 kg
perunaa (jauhoinen lajike)
2½ dl
kevytmaitoa
2 rkl
voita
1 tl
suolaa

Uunimakkara ja perunamuusi valmistetaan näin:

  1. Kuori makkarat ja leikkaa ne pitkittäin halki. Kuori ja leikkaa sipuli halki ja edelleen viipaleiksi. Halkaise ja viipaloi tomaatit.
  2. Nosta makkarat uunivuokaan ja voitele leikkauspinnat sinapilla. Asettele sipuli- ja tomaattiviipaleita limittäin makkaroiden päälle. Mausta mustapippurilla. Ripottele juustoraaste uunimakkaroiden pinnalle.
  3. Paista uunimakkaroita 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  4. Valmista muusi. Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat paloiksi. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Kuumenna maito ja voi toisessa kattilassa tai mikrossa.
  5. Kaada perunoista keitinvesi pois ja soseuta perunat. Sekoita maito-voiseos soseeseen ja mausta suolalla. Tarjoa muusi uunimakkaroiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt