


Uunimakkara – retroherkku vailla vertaa!
50 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 20 min
Uunimakkara on parhaimmillaan tirisevän kuumana ja tietysti juustolla kuorrutettuna. Paras lisuke uunimakkaralle on pehmeä perunamuusi. Poimi helppo ja maittava resepti!
Reseptin ainekset
4 annosta
Uunimakkara
580 g
lenkkimakkaraa
1
sipuli
2
tomaattia
1 rkl
sinappia
½ tl
mustapippuria
150 g
juustoraastetta
Perunamuusi
1 kg
perunaa (jauhoinen lajike)
2½ dl
kevytmaitoa
2 rkl
voita
1 tl
suolaa
Uunimakkara ja perunamuusi valmistetaan näin:
- Kuori makkarat ja leikkaa ne pitkittäin halki. Kuori ja leikkaa sipuli halki ja edelleen viipaleiksi. Halkaise ja viipaloi tomaatit.
- Nosta makkarat uunivuokaan ja voitele leikkauspinnat sinapilla. Asettele sipuli- ja tomaattiviipaleita limittäin makkaroiden päälle. Mausta mustapippurilla. Ripottele juustoraaste uunimakkaroiden pinnalle.
- Paista uunimakkaroita 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
- Valmista muusi. Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat paloiksi. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Kuumenna maito ja voi toisessa kattilassa tai mikrossa.
- Kaada perunoista keitinvesi pois ja soseuta perunat. Sekoita maito-voiseos soseeseen ja mausta suolalla. Tarjoa muusi uunimakkaroiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat