Uunimakkara – retroherkku vailla vertaa!

50 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
20 min
Uunimakkara on parhaimmillaan tirisevän kuumana ja tietysti juustolla kuorrutettuna. Paras lisuke uunimakkaralle on pehmeä perunamuusi. Poimi helppo ja maittava resepti!
GL
4.2
0
Julkaistu: 19.1.2022


Ainekset (4 annosta)

Uunimakkara

  • 580 glenkkimakkaraa
  • 1 sipuli
  • 2 tomaattia
  • 1 rklsinappia
  • ½ tlmustapippuria
  • 150 gjuustoraastetta

Perunamuusi

  • 1 kgperunaa (jauhoinen lajike)
  • 2½ dlkevytmaitoa
  • 2 rklvoita
  • 1 tlsuolaa
Tulosta

Uunimakkara ja perunamuusi valmistetaan näin:

  1. Kuori makkarat ja leikkaa ne pitkittäin halki. Kuori ja leikkaa sipuli halki ja edelleen viipaleiksi. Halkaise ja viipaloi tomaatit.
  2. Nosta makkarat uunivuokaan ja voitele leikkauspinnat sinapilla. Asettele sipuli- ja tomaattiviipaleita limittäin makkaroiden päälle. Mausta mustapippurilla. Ripottele juustoraaste uunimakkaroiden pinnalle.
  3. Paista uunimakkaroita 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
  4. Valmista muusi. Pese ja kuori perunat. Leikkaa perunat paloiksi. Keitä perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi, noin 15 minuuttia. Kuumenna maito ja voi toisessa kattilassa tai mikrossa.
  5. Kaada perunoista keitinvesi pois ja soseuta perunat. Sekoita maito-voiseos soseeseen ja mausta suolalla. Tarjoa muusi uunimakkaroiden kanssa.
Kommentoi »