Uunimakkara ja muusi

1 h
4.2
4

Uunimakkara ja muusi

Teksti Matleena Lahti
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 580 glenkkimakkaraa
  • 1 kplsipulia
  • 2 kpltomaattia
  • 1 rklsinappia
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittuna)
  • 100 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %)
  • 100 gjuustoa (raasteena)

Muusi

  • 1000 gperunaa (jauhoinen)
  • 1 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1/4 dlvoita
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 dlruohosipulia

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori makkarat ja leikkaa ne pitkittäin halki. Leikkaa puolitetut sipuli ja tomaatit ohuiksi viipaleiksi.

Nosta makkarat uunivuokaan ja voitele leikkauspinnat sinapilla. Levittele päälle tomaatit sekä sipulit ja rouhaise päälle pippuria. Ripottele päälle juustot.

Paista makkaroita 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Makkaroiden paistuessa, keitä kuoritut ja paloitellut perunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Kuumenna maito ja voi esimerkiksi mikrossa.

Kaada perunoista keitinvesi pois ja soseuta perunat. Sekoita joukkoon maito-voiseos ja mausta suolalla. Hienonna muusin sekaan koristeeksi ruohosipulia.
Tarjoa uunimakkaran kanssa muusia.

MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä