Uunikuha sitruspedillä

55 min
5
0

Uunikuha sitruspedillä

GL
MA
MU
0
5
Raikas uunikala on päivällispöydän näyttävin ilmestys! Kuha saa seurakseen ihanan värisen sitruspedin, valkosipuleja ja yrttejä. Kokeile sinäkin!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 2 kplkuhaa (eli noin 1,6 kg)
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 2 kplsitruunaa
  • 1 kplappelsiinia
  • 1 kpllimettiä
  • 2 dltuoretta rosmariinia
  • 2 dltuoretta timjamia
  • 2 dltuoretta persiljaa
  • 3 kplkevätsipulia
  • 2 kplkokonaista valkosipulia
  • 2 rklrypsiöljyä

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Aukaise kalat ja poista sisälmykset sekä kidukset. Huuhtele vatsaontelot kylmällä vedellä. Hiero kalojen pintaan ja sisälle suolaa ja pippuria.

Pese sitrukset hyvin ja leikkaa viipaleiksi lukuunottamatta puolikasta sitruunaa. Levitä viipaleita uunivuoan pohjalle.

Täytä kalojen vatsat yrteillä ja henonnetulla kevätsipulilla. Nosta kalat vuokaan sitrusviipaleiden päälle. Purista päälle puolikkaan sitruunan mehu ja ripottele pinnalle loput yrtit. Voit nostaa päälle myös muutaman sitrusviipaleen.

Leikkaa valkosipuleista hatut pois ja nosta ne mukaan vuokaan.

Valele lopuksi kalat öljyllä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuutiksi.

Tarjoa sitruunakastikkeen kanssa.

Vinkki!

Voit käyttää kuhan tilalla myös siikaa tai kirjolohta.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä