Uunikuha sitruspedillä
55 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
30 minRaikas uunikala on päivällispöydän näyttävin ilmestys! Kuha saa seurakseen ihanan värisen sitruspedin, valkosipuleja ja yrttejä. Kokeile sinäkin!
GL
MA
MU
4.3
Kuvat
Julkaistu 16.4.2015

Uunikuha sitruspedillä
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 2 kplkuhaa (eli noin 1,6 kg)
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 2 kplsitruunaa
- 1 kplappelsiinia
- 1 kpllimettiä
- 2 dltuoretta rosmariinia
- 2 dltuoretta timjamia
- 2 dltuoretta persiljaa
- 3 kplkevätsipulia
- 2 kplkokonaista valkosipulia
- 2 rklrypsiöljyä
Uunikuha sitruspedillä – ohje:
- Aukaise kalat ja poista sisälmykset sekä kidukset. Huuhtele vatsaontelot kylmällä vedellä. Hiero kalojen pintaan ja sisälle suolaa ja pippuria.
- Pese sitrukset hyvin ja leikkaa viipaleiksi lukuun ottamatta puolikasta sitruunaa. Levitä viipaleita uunivuoan pohjalle.
- Täytä kalojen vatsat yrteillä ja hienonnetulla kevätsipulilla. Nosta kalat vuokaan sitrusviipaleiden päälle. Purista päälle puolikkaan sitruunan mehu ja ripottele pinnalle loput yrtit. Voit nostaa päälle myös muutaman sitrusviipaleen.
- Leikkaa valkosipuleista hatut pois ja nosta ne mukaan vuokaan.
- Valele lopuksi kalat öljyllä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuutiksi.
- Tarjoa sitruunakastikkeen kanssa.
Voit käyttää kuhan tilalla myös siikaa tai kirjolohta.