


Uunikuha sitruspedillä
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Raikas uunikala on päivällispöydän näyttävin ilmestys! Kuha saa seurakseen ihanan värisen sitruspedin, valkosipuleja ja yrttejä. Kokeile sinäkin!
Reseptin ainekset
10 annosta
2 kpl
kuhaa (eli noin 1,6 kg)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
2 kpl
sitruunaa
1 kpl
appelsiinia
1 kpl
limettiä
2 dl
tuoretta rosmariinia
2 dl
tuoretta timjamia
2 dl
tuoretta persiljaa
3 kpl
kevätsipulia
2 kpl
kokonaista valkosipulia
2 rkl
rypsiöljyä
Uunikuha sitruspedillä – ohje:
- Aukaise kalat ja poista sisälmykset sekä kidukset. Huuhtele vatsaontelot kylmällä vedellä. Hiero kalojen pintaan ja sisälle suolaa ja pippuria.
- Pese sitrukset hyvin ja leikkaa viipaleiksi lukuun ottamatta puolikasta sitruunaa. Levitä viipaleita uunivuoan pohjalle.
- Täytä kalojen vatsat yrteillä ja hienonnetulla kevätsipulilla. Nosta kalat vuokaan sitrusviipaleiden päälle. Purista päälle puolikkaan sitruunan mehu ja ripottele pinnalle loput yrtit. Voit nostaa päälle myös muutaman sitrusviipaleen.
- Leikkaa valkosipuleista hatut pois ja nosta ne mukaan vuokaan.
- Valele lopuksi kalat öljyllä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuutiksi.
- Tarjoa sitruunakastikkeen kanssa.
Voit käyttää kuhan tilalla myös siikaa tai kirjolohta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat