Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uunikuha sitruspedillä

55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min

Raikas uunikala on päivällispöydän näyttävin ilmestys! Kuha saa seurakseen ihanan värisen sitruspedin, valkosipuleja ja yrttejä. Kokeile sinäkin!

16.4.2015
Reseptin ainekset
10 annosta
2 kpl
kuhaa (eli noin 1,6 kg)
1 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria
2 kpl
sitruunaa
1 kpl
appelsiinia
1 kpl
limettiä
2 dl
tuoretta rosmariinia
2 dl
tuoretta timjamia
2 dl
tuoretta persiljaa
3 kpl
kevätsipulia
2 kpl
kokonaista valkosipulia
2 rkl
rypsiöljyä

Uunikuha sitruspedillä – ohje:

  1. Aukaise kalat ja poista sisälmykset sekä kidukset. Huuhtele vatsaontelot kylmällä vedellä. Hiero kalojen pintaan ja sisälle suolaa ja pippuria.
  2. Pese sitrukset hyvin ja leikkaa viipaleiksi lukuun ottamatta puolikasta sitruunaa. Levitä viipaleita uunivuoan pohjalle.
  3. Täytä kalojen vatsat yrteillä ja hienonnetulla kevätsipulilla. Nosta kalat vuokaan sitrusviipaleiden päälle. Purista päälle puolikkaan sitruunan mehu ja ripottele pinnalle loput yrtit. Voit nostaa päälle myös muutaman sitrusviipaleen.
  4. Leikkaa valkosipuleista hatut pois ja nosta ne mukaan vuokaan.
  5. Valele lopuksi kalat öljyllä. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 30 minuutiksi.
  6. Tarjoa sitruunakastikkeen kanssa.

Voit käyttää kuhan tilalla myös siikaa tai kirjolohta.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt