


Uunijäätelö – kuumaa ja kylmää yhdistävä klassikkoherkku
20 min
Uunijäätelö on näyttävä jälkiruoka, jossa marenkikuori kätkee sisäänsä kylmän, pehmeän jäätelön. Tee nostalginen herkku ohjeellamme!
Reseptin ainekset
8 annosta
200 g
sokerikakkupohjaa (valmis torttupohja)
Kostutus
1 dl
sitruunamehua
Täyte
10 dl
mansikoita
10 dl
vaniljajäätelöä
Marenki
4 kpl
valkuaista
1 dl
sokeria
Uunijäätelö – ohje:
- Kostuta torttupohja sitruunamehulla.
- Vatkaa marengin valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.
- Nosta torttupohja uuninkestävään vuokaan. Levitä mansikat tasaisesti pohjan päälle. Nostele viipaleiksi leikattu jäätelö mansikoiden päälle.
- Peitä jäätelö marenkivaahdolla joka puolelta.
- Nosta uunijäätelövuoka 275-asteiseen uuniin 3–5 minuutiksi, kunnes marenkihuiput saavat vähän väriä.
- Tarjoa uunijäätelö heti kuumennuksen jälkeen.
Vinkki!
Mansikoiden tilalle voit paloitella haluamiasi marjoja ja hedelmiä. Vaniljajäätelön tilalla maistuvat myös maustetut jäätelöt.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat