Uuniblini
1 h 15 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
50 minIsot juhlat tulossa? Uuniblini on näppärin valinta silloin, kun et halua käyttää aikaa paistamiseen ja haluat pitää keittiön käryttömänä!
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 29.12.2015

Uuniblini
Ainekset (4 annosta)
- 3 1/2 dltäysmaitoa
- 3/4 dlturkkilaista jogurttia
- 1 tlkuivahiivaa
- 1 dltattarijauhoja
- 1 dlvehnäjauhoja
- 2 kplmunaa
- 1/4 dlrypsiöljyä
- 3/4 tlsuolaa
Pannulle
- 1 rklvoita
Lämmitä maito ja sekoita siihen jogurtti. Liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon jauhot. Peitä kulho liinalla ja nosta lämpimään vesihauteeseen. Kun taikina on kohonnut ja kuplii, lisää joukkoon munat, öljy ja suola. Sekoita.
Pane valurautainen paistinpannu (ø 24 cm) uuniin ja kuumenna uuni 225-asteiseksi. Lisää pannulle voi ja anna sulaa. Kaada taikina pannulle ja nosta pannu uuniin.
Paista noin 25 minuuttia, tai kunnes blini on kypsä. Anna blinin jäähtyä hetki ennen kuin leikkaat sen annospaloiksi. Tarjoa haluamiesi täytteiden kanssa.
Venäläiset blinit valmistettiin aikoinaan uunissa kääntämättä, mutta nykyään pannulla paistaminen on yleisempää.
MITÄ PIDIT?
4.22