4,2(9)
Uuniblini
1 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 50 min
Isot juhlat tulossa? Uuniblini on näppärin valinta silloin, kun et halua käyttää aikaa paistamiseen ja haluat pitää keittiön käryttömänä!
Julkaistu 29.12.2015
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
3 1/2 dltäysmaitoa
3/4 dlturkkilaista jogurttia
1 tlkuivahiivaa
1 dltattarijauhoja
1 dlvehnäjauhoja
2 kplmunaa
1/4 dlrypsiöljyä
3/4 tlsuolaa
Pannulle
1 rklvoita

Uuniblini – ohje:

  1. Lämmitä maito ja sekoita siihen jogurtti. Liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon jauhot. Peitä kulho liinalla ja nosta lämpimään vesihauteeseen. Kun taikina on kohonnut ja kuplii, lisää joukkoon munat, öljy ja suola. Sekoita.
  2. Pane valurautainen paistinpannu (ø 24 cm) uuniin ja kuumenna uuni 225-asteiseksi. Lisää pannulle voi ja anna sulaa. Kaada taikina pannulle ja nosta pannu uuniin.
  3. Paista noin 25 minuuttia, tai kunnes blini on kypsä. Anna blinin jäähtyä hetki ennen kuin leikkaat sen annospaloiksi. Tarjoa uuniblini haluamiesi täytteiden kanssa.

Venäläiset blinit valmistettiin aikoinaan uunissa kääntämättä, mutta nykyään pannulla paistaminen on yleisempää. 

1 kommentti