Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Uuniblini

1 h 15 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 50 min

Isot juhlat tulossa? Uuniblini on näppärin valinta silloin, kun et halua käyttää aikaa paistamiseen ja haluat pitää keittiön käryttömänä!

Teksti Kati Pohja
Kuvat Sami Repo
29.12.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
3 1/2 dl
täysmaitoa
3/4 dl
turkkilaista jogurttia
1 tl
kuivahiivaa
1 dl
tattarijauhoja
1 dl
vehnäjauhoja
2 kpl
munaa
1/4 dl
rypsiöljyä
3/4 tl
suolaa
Pannulle
1 rkl
voita

Uuniblini – ohje:

  1. Lämmitä maito ja sekoita siihen jogurtti. Liuota joukkoon hiiva. Sekoita joukkoon jauhot. Peitä kulho liinalla ja nosta lämpimään vesihauteeseen. Kun taikina on kohonnut ja kuplii, lisää joukkoon munat, öljy ja suola. Sekoita.
  2. Pane valurautainen paistinpannu (ø 24 cm) uuniin ja kuumenna uuni 225-asteiseksi. Lisää pannulle voi ja anna sulaa. Kaada taikina pannulle ja nosta pannu uuniin.
  3. Paista noin 25 minuuttia, tai kunnes blini on kypsä. Anna blinin jäähtyä hetki ennen kuin leikkaat sen annospaloiksi. Tarjoa uuniblini haluamiesi täytteiden kanssa.

Venäläiset blinit valmistettiin aikoinaan uunissa kääntämättä, mutta nykyään pannulla paistaminen on yleisempää. 

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt