Uunibataatit

50 min
4
0

Uunibataatit

GL
0
4
Oletko jo kokeillut uunibataattia? Chilillä ja juustolla maustettu bataatti saa uunissa ihanan makean maun. Päivitetty versio uuniperunasta tarjotaan mehevien tomaatti- ja kinkkutäytteiden kera. Herkullista, maista vaikka!
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 kplbataattia
  • 1 kpltuoretta chiliä (punainen)
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria (rouhittua)
  • 1/2 tlkanelia
  • 50 gcheddarjuustoa (raasteena)

Tomaattikastike

  • 2 kpltomaattia
  • 1 kplsipulia
  • 1/2 rklruokaöljyä
  • 2 tlpunaviinietikkaa
  • 1/2 tlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria (rouhittua)

Kinkkukastike

  • 1/2 dlmajoneesia
  • 1 tlsitruunamehua
  • 1 tlsinappia
  • 1/2 rkltuoretta rakuunaa
  • 100 gsaunapalvikinkkua (silputtuna)

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Kuumenna uuni 200 asteeseen.

Pese bataatit ja kuivaa niiden pinta.

Halkaise pesty chili, poista siemenet ja hienonna puolikkaat. Halkaise bataatit pitkittäin ja pane puolikkaat uuninkestävään vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Ripottele chilisilppu, merisuola, mausteet ja juustoraaste päälle. 

Työnnä vuoka uuniin ja kypsennä noin 30 minuuttia. Kokeile uunibataattien kypsyys haarukalla.

Kuutioi tomaatit ja kuorittu sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää tomaatti- ja sipulikuutiot ja anna niiden pehmetä samalla nestettä haihduttaen. Mausta punaviinietikalla, sokerilla, suolalla ja pippurilla.

Mittaa majoneesi, sitruunanmehu, sinappi ja rakuuna kulhoon. Lisää kinkku ja sekoita ainekset.

Tarjoa tomaatti- ja kinkkukastikkeet uunibataattien kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä