


Bataatti uunissa
50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min
Oletko jo kokeillut bataattia uunissa? Chilillä ja juustolla maustettu bataatti saa näin ihanan makean maun. Päivitetty versio uuniperunasta tarjotaan mehevien tomaatti- ja kinkkutäytteiden kera. Herkullista, maista vaikka!
Reseptin ainekset
4 annosta
2
bataattia
1
tuore chili (punainen)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria (rouhittua)
1/2 tl
kanelia
50 g
cheddarjuustoa (raasteena)
Tomaattikastike
2
tomaattia
1
sipuli
1/2 rkl
ruokaöljyä
2 tl
punaviinietikkaa
1/2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria (rouhittua)
Kinkkukastike
1/2 dl
majoneesia
1 tl
sitruunamehua
1 tl
sinappia
1/2 rkl
tuoretta rakuunaa
100 g
saunapalvikinkkua (silputtuna)
Bataatti uunissa – ohje:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Pese bataatit ja kuivaa niiden pinta.
- Halkaise pesty chili, poista siemenet ja hienonna puolikkaat. Halkaise bataatit pitkittäin ja pane puolikkaat uuninkestävään vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Ripottele chilisilppu, merisuola, mausteet ja juustoraaste päälle.
- Työnnä vuoka uuniin ja kypsennä noin 30 minuuttia. Kokeile uunibataattien kypsyys haarukalla.
- Kuutioi tomaatit ja kuorittu sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää tomaatti- ja sipulikuutiot ja anna niiden pehmetä samalla nestettä haihduttaen. Mausta punaviinietikalla, sokerilla, suolalla ja pippurilla.
- Mittaa majoneesi, sitruunanmehu, sinappi ja rakuuna kulhoon. Lisää kinkku ja sekoita ainekset.
- Tarjoa tomaatti- ja kinkkukastikkeet uunibataattien kanssa.
Vinkki!
Katso myös suosituin uuniperunoiden ohjeemme, jossa on kaksi herkullista täytevaihtoehtoa. Onko suosikkisi savulohi vai kinkku-aurajuusto?
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat