Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Bataatti uunissa

50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 30 min

Oletko jo kokeillut bataattia uunissa? Chilillä ja juustolla maustettu bataatti saa näin ihanan makean maun. Päivitetty versio uuniperunasta tarjotaan mehevien tomaatti- ja kinkkutäytteiden kera. Herkullista, maista vaikka!

15.11.2006
Reseptin ainekset
4 annosta
2
bataattia
1
tuore chili (punainen)
1/2 tl
suolaa
1/2 tl
mustapippuria (rouhittua)
1/2 tl
kanelia
50 g
cheddarjuustoa (raasteena)
Tomaattikastike
2
tomaattia
1
sipuli
1/2 rkl
ruokaöljyä
2 tl
punaviinietikkaa
1/2 tl
sokeria
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria (rouhittua)
Kinkkukastike
1/2 dl
majoneesia
1 tl
sitruunamehua
1 tl
sinappia
1/2 rkl
tuoretta rakuunaa
100 g
saunapalvikinkkua (silputtuna)

Bataatti uunissa – ohje:

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Pese bataatit ja kuivaa niiden pinta.
  3. Halkaise pesty chili, poista siemenet ja hienonna puolikkaat. Halkaise bataatit pitkittäin ja pane puolikkaat uuninkestävään vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Ripottele chilisilppu, merisuola, mausteet ja juustoraaste päälle. 
  4. Työnnä vuoka uuniin ja kypsennä noin 30 minuuttia. Kokeile uunibataattien kypsyys haarukalla.
  5. Kuutioi tomaatit ja kuorittu sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää tomaatti- ja sipulikuutiot ja anna niiden pehmetä samalla nestettä haihduttaen. Mausta punaviinietikalla, sokerilla, suolalla ja pippurilla.
  6. Mittaa majoneesi, sitruunanmehu, sinappi ja rakuuna kulhoon. Lisää kinkku ja sekoita ainekset.
  7. Tarjoa tomaatti- ja kinkkukastikkeet uunibataattien kanssa.

Vinkki!

Katso myös suosituin uuniperunoiden ohjeemme, jossa on kaksi herkullista täytevaihtoehtoa. Onko suosikkisi savulohi vai kinkku-aurajuusto?

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt