Kumottu kakku
Upside down -vadelmajuustokakku – käännä juustokakku ympäri, niin pohjasta tuleekin kuori!
3 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 30 min
Tämä hauska nurinkurinen vadelmajuustokakku ei vaadi lainkaan liivatetta. Napauta kuorta ja lusikoi pehmeää kakkua suoraan lautaselle. Kakun sisältä paljastuu raikas sitruunalla maustettu vadelmahillosydän.
Reseptin ainekset
8 annosta
Upside down -vadelmajuustokakku
400 g
digestivekeksejä
150 g
voita
400 g
tuorejuustoa
4 dl
vispikermaa
1 dl
tomusokeria
Vadelmahillo
1
luomusitruuna
200 g
vadelmia
1 dl
sokeria
Upside down -vadelmajuustokakku – ohje:
- Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle.
- Hienonna keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurun sekaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
- Valmista hillo. Pese ja raasta sitruunan kuori. Purista mehua 2 ruokalusikallista. Mittaa marjat, sokeri ja sitruunanmehu kattilaan. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes hillo on hieman paksuntunut. Mausta hillo sitruunankuorella. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
- Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää kerma ja vaahdota paksuksi vaahdoksi. Mausta tomusokerilla.
- Lisää puolet vaahdosta pohjan päälle. Lisää hillo tasaiseksi kerrokseksi ja päälle loput vaahdosta. Tasoita pinta ja täytteen pinnan yli menevät reunat, jotta kakku on mahdollisimman tasainen kumottuna.
- Siirrä kakku jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään 3 tuntia.
- Kumoa kakku tarjoiluvadille. Poista vuoka ja leivinpaperi. Viimeistele kakku halutessasi tomusokerilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat