Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kumottu kakku

Upside down -vadelmajuustokakku – käännä juustokakku ympäri, niin pohjasta tuleekin kuori!

3 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 30 min

Tämä hauska nurinkurinen vadelmajuustokakku ei vaadi lainkaan liivatetta. Napauta kuorta ja lusikoi pehmeää kakkua suoraan lautaselle. Kakun sisältä paljastuu raikas sitruunalla maustettu vadelmahillosydän.

14.9.2025
Reseptin ainekset
8 annosta
Upside down -vadelmajuustokakku
400 g
digestivekeksejä
150 g
voita
400 g
tuorejuustoa
4 dl
vispikermaa
1 dl
tomusokeria
Vadelmahillo
1
luomusitruuna
200 g
vadelmia
1 dl
sokeria

Upside down -vadelmajuustokakku – ohje:

  1. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 20 cm) pohjalle.
  2. Hienonna keksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita keksimurun sekaan. Painele seos vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä jääkaappiin vähintään 30 minuutiksi.
  3. Valmista hillo. Pese ja raasta sitruunan kuori. Purista mehua 2 ruokalusikallista. Mittaa marjat, sokeri ja sitruunanmehu kattilaan. Keitä 5–10 minuuttia, kunnes hillo on hieman paksuntunut. Mausta hillo sitruunankuorella. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
  4. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää kerma ja vaahdota paksuksi vaahdoksi. Mausta tomusokerilla.
  5. Lisää puolet vaahdosta pohjan päälle. Lisää hillo tasaiseksi kerrokseksi ja päälle loput vaahdosta. Tasoita pinta ja täytteen pinnan yli menevät reunat, jotta kakku on mahdollisimman tasainen kumottuna.
  6. Siirrä kakku jääkaappiin ja anna jähmettyä vähintään 3 tuntia.
  7. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Poista vuoka ja leivinpaperi. Viimeistele kakku halutessasi tomusokerilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt