


Unkarilainen lihapata eli pörkölt maistuu tomaattisen ja paprikaisen padan ystäville
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h 0 min
Unkarilainen lihapata eli pörkölt valmistetaan perinteisesti possusta. Se sopii erityisesti mausteisen paprikan ja sakeaksi hautuneen tomaatin ystäville.
Reseptin ainekset
6 annosta
Unkarilainen lihapata
800 g
porsaan kassleria
3
sipulia
1
valkosipulinkynsi
2 rkl
margariinia
½ dl
paprikajauhetta
5 dl
vettä
2
tomaattia
2
paprikaa
1½ tl
suolaa
10
kokonaista mustapippuria
Unkarilainen lihapata – ohje:
- Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
- Kuutioi liha (3 cm x 3 cm) ja ruskista parissa erässä rasvassa pannulla. Siirrä lihat pataan ja kiehauta jokaisen erän jälkeen pannulla tilkka vettä. Kaada myös liemi pataan. Lisää pataan vettä sen verran, että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kerää pinnalle muodostuva vaahto pois. Anna kiehua muiden valmisteluiden ajan.
- Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne rasvassa pannulla. Lisää paprikajauhe ja kuullota hetki. Lisää vesi. Kiehauta ja kumoa seos pataan.
- Lohko tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi tomaattilohkot. Leikkaa paprikat kahteen osaa, poista siemenet ja kannat. Kuutioi paprikat. Lisää kasvikset, suola ja pippurit pataan.
- Anna padan kiehua hiljaa poreillen noin 2 tuntia. Tarjoa unkarilainen lihapata keitettyjen perunoiden kanssa.
Vinkki!
Katso myös ikisuosittu perinteisen karjalanpaistin ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
