4,3(6)
Unkarilainen lihapata eli pörkölt maistuu tomaattisen ja paprikaisen padan ystäville
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
2 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 2 h
Unkarilainen lihapata eli pörkölt valmistetaan perinteisesti possusta. Se sopii erityisesti mausteisen paprikan ja sakeaksi hautuneen tomaatin ystäville.
22.9.2019
 |
Maku
Reseptin ainekset
6 annosta
Unkarilainen lihapata
800 gporsaan kassleria
3sipulia
1valkosipulinkynsi
2 rklmargariinia
½ dlpaprikajauhetta
5 dlvettä
2tomaattia
2paprikaa
1½ tlsuolaa
10kokonaista mustapippuria

Unkarilainen lihapata – ohje:

  1. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
  2. Kuutioi liha (3 cm x 3 cm) ja ruskista parissa erässä rasvassa pannulla. Siirrä lihat pataan ja kiehauta jokaisen erän jälkeen pannulla tilkka vettä. Kaada myös liemi pataan. Lisää pataan vettä sen verran, että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kerää pinnalle muodostuva vaahto pois. Anna kiehua muiden valmisteluiden ajan.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne rasvassa pannulla. Lisää paprikajauhe ja kuullota hetki. Lisää vesi. Kiehauta ja kumoa seos pataan.
  4. Lohko tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi tomaattilohkot. Leikkaa paprikat kahteen osaa, poista siemenet ja kannat. Kuutioi paprikat. Lisää kasvikset, suola ja pippurit pataan.
  5. Anna padan kiehua hiljaa poreillen noin 2 tuntia. Tarjoa unkarilainen lihapata keitettyjen perunoiden kanssa.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo