Maku

Unkarilainen lihapata eli pörkölt maistuu tomaattisen ja paprikaisen padan ystäville

2 h 45 min
GL
LA
MA
MU
4
0

Unkarilainen lihapata eli pörkölt valmistetaan perinteisesti possusta. Se sopii erityisesti mausteisen paprikan ja sakeaksi hautuneen tomaatin ystäville.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (6 annosta)

Unkarilainen lihapata

  • 800 gporsaan kassleria
  • 3sipulia
  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 rklmargariinia
  • 1/2 dlpaprikajauhetta
  • 1/2 dlvettä
  • 2tomaattia
  • 2paprikaa
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 10kokonaista mustapippuria

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN2 h

Unkarilainen lihapata valmistuu näin:

  1. Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen valmistusta.
  2. Kuutioi liha (3 cm x 3 cm) ja ruskista parissa erässä rasvassa pannulla. Siirrä lihat pataan ja kiehauta jokaisen erän jälkeen pannulla tilkka vettä. Kaada myös liemi pataan. Lisää pataan vettä sen verran, että lihat peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi ja kerää pinnalle muodostuva vaahto pois. Anna kiehua muiden valmisteluiden ajan.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne rasvassa pannulla. Lisää paprikajauhe ja kuullota hetki. Lisää vesi. Kiehauta ja kumoa seos pataan.
  4. Lohko tomaatit ja poista siemenet. Kuutioi tomaattilohkot. Leikkaa paprikat kahteen osaa, poista siemenet ja kannat. Kuutioi paprikat. Lisää kasvikset, suola ja pippurit pataan.
  5. Anna padan kiehua hiljaa poreillen noin 2 tuntia.Tarjoa pata keitettyjen perunoiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
4