5(4)
Unicorn-donitsit
1 h 30 min
Trendikkäät yksisarviset valloittavat nyt myös donitseina. Leivonnaiset paistuvat helposti ja nopeasti donitsipellillä. Vain koristeluosuus vaatii hieman kärsivällisyyttä.
4.7.2017
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
Taikina
1 kplmuna
1 1/2 dlmaitoa
1/2 dlrypsiöljyä
3 dlvehnäjauhoja
1 dlsokeria
2 tlleivinjauhetta
1 tlkardemummaa
1/2 tlvaniljasokeria
1/2 tlsuolaa
Kuorrutus
200 gvalkosuklaata
20 gtummaa suklaata
Koristelu
200 gvalkoista sokerimassaa
spagettia (keittämätöntä)
elintarvikemaalia (kultaista)
sokerihelmiä (sinisiä)
Vadelmakreemi
50 gvoita
1/2 dltomusokeria
1/2 tlvaniljasokeria
2 rklvadelmasosetta

Riko muna kulhoon. Lisää maito ja öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne nesteeseen siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voidellun donitsipellin syvennyksiin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia, kunnes testitikkuun tarttuu vielä muutamia meheviä murusia. Kumoa ja anna jäähtyä.

Sulata suklaat. Kasta donitsit valkosuklaaseen ja piirrä silmät tummalla suklaalla cocktailtikulla.

Muotoile sokerimassasta pitkä kapea sarvi ja kieritä se itsensä ympäri, jolloin syntyy kierteinen kuvio. Työnnä sarveen pätkä keittämätöntä spagettia, jolla sarvi kiinnitetään paikalleen donitsiin. Muotoile korvat ja kiinnitä ne spagetilla. Maalaa sarvet ja korvat kultaisella maalilla.

Vaahdota kreemin ainekset kuohkeaksi sähkövatkaimella. Pursota ruusukkeita donitsien päälle ja viimeistele sokerihelmillä.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.