Unicorn-donitsit

1 h 30 min
5
0

Unicorn-donitsit

Trendikkäät yksisarviset valloittavat nyt myös donitseina. Leivonnaiset paistuvat helposti ja nopeasti donitsipellillä. Vain koristeluosuus vaatii hieman kärsivällisyyttä.
Teksti Emma Iivanainen
Kuvat Emma Iivanainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 1 kplmuna
  • 1 1/2 dlmaitoa
  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlsokeria
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkardemummaa
  • 1/2 tlvaniljasokeria
  • 1/2 tlsuolaa

Kuorrutus

  • 200 gvalkosuklaata
  • 20 gtummaa suklaata

Koristelu

  • 200 gvalkoista sokerimassaa
  • spagettia (keittämätöntä)
  • elintarvikemaalia (kultaista)
  • sokerihelmiä (sinisiä)

Vadelmakreemi

  • 50 gvoita
  • 1/2 dltomusokeria
  • 1/2 tlvaniljasokeria
  • 2 rklvadelmasosetta

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN

Riko muna kulhoon. Lisää maito ja öljy. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne nesteeseen siivilän läpi. Sekoita tasaiseksi.

Jaa taikina voidellun donitsipellin syvennyksiin. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla noin 8 minuuttia, kunnes testitikkuun tarttuu vielä muutamia meheviä murusia. Kumoa ja anna jäähtyä.

Sulata suklaat. Kasta donitsit valkosuklaaseen ja piirrä silmät tummalla suklaalla cocktailtikulla.

Muotoile sokerimassasta pitkä kapea sarvi ja kieritä se itsensä ympäri, jolloin syntyy kierteinen kuvio. Työnnä sarveen pätkä keittämätöntä spagettia, jolla sarvi kiinnitetään paikalleen donitsiin. Muotoile korvat ja kiinnitä ne spagetilla. Maalaa sarvet ja korvat kultaisella maalilla.

Vaahdota kreemin ainekset kuohkeaksi sähkövatkaimella. Pursota ruusukkeita donitsien päälle ja viimeistele sokerihelmillä.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä