


Ulla-mummun karjalanpaisti
2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min
Tämä perinnereseptin mukaan tehty karjalanpaisti tarjoillaan modernisti kukkakaalipyreen, uunissapaahdettujen rakuunaporkkanoiden ja mustakaalin kanssa. Makunautinto vertaansa vailla!
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
karjalanpaistilihaa
4 dl
vettä
3 kpl
isoa sipulia
2 tl
maustepippureita
2-3 tl
suolaa
Kukkakaalipyree
1 kg
kukkakaalia
1 kpl
sipuli
1 dl
puolikovaa juustoa raastettuna (ost präst)
2 rkl
ranskankermaa
1 tl
suolaa
Ulla-mummun karjalanpaisti – ohje:
- Ota lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
- Lämmitä uuni 180 °C.
- Paista lihoille ruskeat pinnat pannulla pienissä osissa. Siirrä uunin kestävään kannelliseen pataan.
- Kuori ja leikkaa sipulit isoihin lohkoihin ja lisää pataan.
- Laita vettä sen verran, että sipulit peittyvät. Mausta suolalla ja maustepippurilla.
- Anna paistua uunissa tunnin ajan ilman kantta. Lisää vettä tarvittaessa. Jatka hauduttamista kannen alla vielä vähintään toisen tunnin ajan. Mitä kauemmin annat lihojen hautua, sitä mureampia niistä tulee.
- Pilko kukkakaalit ja sipuli. Keitä niitä 5 minuutin ajan.
- Soseuta hyvin valutetut kukkakaalit ja sipuli ranskankerman ja raastetun juuston kanssa sileäksi pyreeksi. Mausta suolalla.
Vinkki!
Ota talteen myös perinteisen karjalanpaistin ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat