Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ulla-mummun karjalanpaisti

2 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 0 min

Tämä perinnereseptin mukaan tehty karjalanpaisti tarjoillaan modernisti kukkakaalipyreen, uunissapaahdettujen rakuunaporkkanoiden ja mustakaalin kanssa. Makunautinto vertaansa vailla!

29.2.2016
Reseptin ainekset
4 annosta
1 kg
karjalanpaistilihaa
4 dl
vettä
3 kpl
isoa sipulia
2 tl
maustepippureita
2-3 tl
suolaa
Kukkakaalipyree
1 kg
kukkakaalia
1 kpl
sipuli
1 dl
puolikovaa juustoa raastettuna (ost präst)
2 rkl
ranskankermaa
1 tl
suolaa

Ulla-mummun karjalanpaisti – ohje:

  1. Ota lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin.
  2. Lämmitä uuni 180 °C.
  3. Paista lihoille ruskeat pinnat pannulla pienissä osissa. Siirrä uunin kestävään kannelliseen pataan.
  4. Kuori ja leikkaa sipulit isoihin lohkoihin ja lisää pataan.
  5. Laita vettä sen verran, että sipulit peittyvät. Mausta suolalla ja maustepippurilla.
  6. Anna paistua uunissa tunnin ajan ilman kantta. Lisää vettä tarvittaessa. Jatka hauduttamista kannen alla vielä vähintään toisen tunnin ajan. Mitä kauemmin annat lihojen hautua, sitä mureampia niistä tulee.
  7. Pilko kukkakaalit ja sipuli. Keitä niitä 5 minuutin ajan.
  8. Soseuta hyvin valutetut kukkakaalit ja sipuli ranskankerman ja raastetun juuston kanssa sileäksi pyreeksi. Mausta suolalla.

Vinkki!

Ota talteen myös perinteisen karjalanpaistin ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt