Maku

Ulla-mummun karjalanpaisti

2 h 30 min
3.3
0

Ulla-mummun karjalanpaisti

Tämä perinnereseptin mukaan tehty karjalanpaisti tarjoillaan modernisti kukkakaalipyreen, uunissapaahdettujen rakuunaporkkanoiden ja mustakaalin kanssa. Makunautinto vertaansa vailla!
Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

Karjalanpaisti

  • 1 kgkarjalanpaistilihaa
  • 4 dlvettä
  • 3 kplisoa sipulia
  • 2 tlmaustepippureita
  • 2-3 tlsuolaa

Kukkakaalipyree

  • 1 kgkukkakaalia
  • 1 kplsipuli
  • 1 dlpuolikovaa juustoa raastettuna (ost präst)
  • 2 rklranskankermaa
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Ota lihat huoneenlämpöön hyvissä ajoin.

Lämmitä uuni 180 °C.

Paista lihoille ruskeat pinnat pannulla pienissä osissa. Siirrä uunin kestävään kannelliseen pataan.

Kuori ja leikkaa sipulit isoihin lohkoihin ja lisää pataan.

Laita vettä sen verran, että sipulit peittyvät. Mausta suolalla ja maustepippurilla.

Anna paistua uunissa tunnin ajan ilman kantta. Lisää vettä tarvittaessa. Jatka hauduttamista kannen alla vielä vähintään toisen tunnin ajan. Mitä kauemmin annat lihojen hautua, sitä mureampia niistä tulee.

Pilko kukkakaalit ja sipuli. Keitä niitä 5 minuutin ajan.

Soseuta hyvin valutetut kukkakaalit ja sipuli ranskankerman ja raastetun juuston kanssa sileäksi pyreeksi. Mausta suolalla.

MITÄ PIDIT?
3.3
Katso myös nämä