Kotivinkki

Tyrnitattaripuuro on kiireisten aamujen pelastus – valmistele edellisenä iltana, anna tekeytyä yön yli ja nauti!

12 h 5 min
0
0

Tyrnitattaripuuro on täydellinen päivän aloitus aamu-unisellekin: puuro valmistellaan jo edellisenä iltana, ja sen annetaan tekeytyä jääkaapissa yön yli. Kaupan päälle tulee roppakaupalla C-vitamiinia!
Tulosta
Teksti Mika Rampa
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (2 annosta)

Tyrnitattaripuuro

  • 2 dlkaura-tattarihiutaleita
  • 3 rklauringonkukansiemeniä
  • 2 rklpaahdettuja ja rouhittuja pellavansiemeniä
  • 50 gtyrniä
  • 3 dlvettä
  • 1–2 rklhunajaa

Tee näin

12 h 5 min
{
AKTIIVINEN5 min
PASSIIVINEN12 h

Tyrnitattaripuuro valmistuu näin:

  1. Sekoita kaura-tattarihiutaleet, auringon­kukansiemenet, pellavansiemenet, tyrnit ja vesi keskenään. Mausta hunajalla maun mukaan.
  2. Laita tuorepuuro kannelliseen astiaan jääkaappiin tekeytymään yön yli. Jaa puuro annoskulhoihin ja koristele tyrneillä ja auringonkukansiemenillä.
MITÄ PIDIT?
0