


Tyrniposset ja paahdettu valkosuklaa
4 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 4 h 0 min
Äärimmäisen helppo tyrniposset maistuu taivaalliselta paahdetun valkosuklaan kera!
Reseptin ainekset
8 kpl
6 ½ dl
kuohukermaa
2 ½ dl
sokeria
1 3/4 dl
tyrnimehua (makeuttamatonta täysmehua)
100 g
valkosuklaata
Mittaa kuohukerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla sekoittaen 5 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita tyrnimehu joukkoon. Jaa seos 8 pieneen kulhoon tai lasiin. Peitä kulhot kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.
Pilko valkosuklaa veitsellä paloiksi. Laita valkosuklaa palat leivinpaperilla peitetylle pellille ja paahda 175-asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Vahdi ettei valkosuklaa pääse palamaan. Anna valkosuklaan jäähtyä ja rouhi veitsellä rouheeksi. Ripottele paahdettua valkosuklaata ennen tarjoilua tyrnipossettien pinnalle.
Tyrnipossetit onnistuvat ainoastaan makeuttamattomasta tyrnitäysmehusta
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat