Maku

Tyrniposset ja paahdettu valkosuklaa

4 h 15 min
5
0

Tyrniposset ja paahdettu valkosuklaa

Äärimmäisen helppo tyrniposset maistuu taivaalliselta paahdetun valkosuklaan kera!
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 6 ½ dlkuohukermaa
  • 2 ½ dlsokeria
  • 1 3/4 dltyrnimehua (makeuttamatonta täysmehua)
  • 100 gvalkosuklaata

Tee näin

4 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN4 h

Mittaa kuohukerma ja sokeri kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä samalla sekoittaen 5 minuuttia. Nosta kattila pois liedeltä ja sekoita tyrnimehu joukkoon. Jaa seos 8 pieneen kulhoon tai lasiin. Peitä kulhot kelmulla ja nosta jääkaappiin jähmettymään vähintään 4 tunniksi tai yön yli.

Pilko valkosuklaa veitsellä paloiksi. Laita valkosuklaa palat leivinpaperilla peitetylle pellille ja paahda 175 asteisessa uunissa noin viisi minuuttia. Vahdi ettei valkosuklaa pääse palamaan. Anna valkosuklaan jäähtyä ja rouhi veitsellä rouheeksi. Ripottele paahdettua valkosuklaata ennen tarjoilua tyrnipossettien pinnalle.

Vinkki!

Tyrnipossetit onnistuvat ainoastaan makeuttamattomasta tyrnitäysmehusta
MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä