


Tuplasuklaa-macarons
1 h 25 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 55 min
Tuplasuklaa-macaronseissa ihanan suklainen maku yhdistyy macarons-leivosten makeanrapeaan suutuntumaan. Näitä on pakko testata!
Reseptin ainekset
20 kpl
Suklaa macaron -kuoret
80 g
mantelijauhetta
140 g
tomusokeria
10 g
kaakaojauhetta
20 g
erikoishienoa sokeria
70 g
kananmunan valkuaista
Suklaa ganache -täyte
100 g
tummaa suklaata
1/2 dl
kuohukermaa
- Valmista ensin macaronsien kuoret. Laita kahdelle uunipellille leivinpaperi. Sekoita mantelijauhe, tomusokeri ja kaakaojauhe monitoimikoneessa kunnolla sekaisin. Siivilöi seos kulhoon ja heitä siivilään jääneet mantelinpalat pois.
- Erottele valkuaiset 2–3 huoneenlämpöisestä kananmunasta. Vaahdota 70 grammaa valkuaista sähkövatkaimella, kunnes muodostuu kuohkea vaahto. Lisää erikoishieno sokeri vähitellen vaahtoon voimakkaasti vatkaten. Vatkaa vaahtoa, kunnes se on jämäkkää ja muodostaa teräviä huippuja.
- Lisää noin 1/3 manteliseoksesta vaahtoon varovasti kiertäen nuolijalla kulhon ympäri ja marengin alta ja sitten leikkaamalla vaahtoa. Lisää samoin käännellen loput manteliseoksesta kahdessa erässä. Massasta tulee melko jämäkkää, mutta jatka kääntelyä ja leikkaamista, jolloin massa pehmenee. Lopeta kääntely sitten, kun nuolijasta pudotettu kuvio tasoittuu noin 30 sekunnissa.
- Kaada taikina pursotinpussiin, jossa on 1 cm kokoinen terä ja pursota pellille noin 3 cm kokoisia nokareita. Pudota pelti pari kertaa noin 10 cm korkeudelta pöydälle, jotta ilmakuplat hajoavat. Anna macaronien seistä huoneenlämmössä noin puoli tuntia, kunnes kuorien pinta on kosketuskuiva. Kuumenna uuni 140 asteeseen.
- Paista macaroneja uunin keskitasolla noin 15 minuuttia. Tarkista ensimmäisen 5 minuutin kuluttua, alkavatko kuoret tummua liikaa. Säädä tarvittaessa uunin lämpötilaa. Macaronit ovat valmiita, kun kuorien alareunaan muodostunut jalka ei hylly nostettaessa kuorta varovasti leivinpaperista. Anna kuorien jäähtyä uunipellillä noin 10 minuuttia ja siirrä ne sitten ritilälle jäähtymään. Täytä kuoret haluamallasi täytteellä.
- Valmista sitten suklaaganache-täyte Kuumenna kerma kiehuvaksi ja kaada se paloitellun suklaan päälle kulhoon. Sekoita tasaiseksi, kunnes suklaa on kokonaan sulanut. Peitä kulho kelmulla, ja anna täytteen jäähtyä. Voit varovasti jäähdyttää täytettä myös jääkaapissa, mutta varo, että se ei pääse jähmettymään. Pursota tai lusikoi täyte macaronien toiselle puolikkaalle ja paina toinen puolikas päälle.
- Macaronit ovat parhaimmillaan muutama tunti kuorien täyttämisen jälkeen.
Vinkkejä macaronsien valmistamiseen
- Leikkaa leivinpaperi sopivan kokoiseksi pellille, jotta se laskeutuu pellin pohjalle tasaisesti.
- Sekoita mantelijauhe-tomusokeriseos monitoimikoneella. Tällöin massasta tulee erittäin tasaista.
- Sopiva paistolämpötila löytyy vain kokeilemalla, ja se voi olla uunista riippuen mitä tahansa 130-150 asteen väliltä. Myös paistoaika voi vaihdella 15 minuutin molemmin puolin.
- Käytä macaronien valmistamiseen aina vaakaa.
- Marengin värjäämiseen kannattaa käyttää pasta- tai jauhevärejä.
- Voit piirtää lyijykynällä leivinpaperiin valmiiksi sopivan kokoisia ympyröitä, jotta leivoksista tulee saman kokoisia.
- Valmistele pursotinpussi ja uunipellit valmiiksi ennen taikinan teon aloittamista.
- Kuorien pinnan kuivumiseen kuluva aika riippuu ilmankosteudesta, joten kokeile aina varovasti sormella, onko pinta riittävän kuiva.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat