


Kaksin verroin parempaa
Enemmän on enemmän! Tuplasienipiirakka kätkee sieniä niin pohjaan kuin täytteeseen
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Tässä piirakassa on sieniä tuplasti: jauheena täytteessä ja tuoreena paistettuina pinnalla. Esivalmista piirakka kotona ja viimeistele retkellä.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (400 g)
pizza- tai piirakka-taikina ((esim. Lidlin Chef Select Pizza Dough -tuoretaikina))
1 tlk (200 g)
ranskankermaa
1 dl
mozzarellajuustoraastetta
1½ dl
parmesaanijuustoraastetta
1 rkl
sienijauhetta (esim. suppilovahvero- tai tatti)
½ tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
1 rkl
rypsiöljyä
5 dl
kantarelleja (tai muita pannuvalmiita metsä-sieniä)
noin 10
kirsikkatomaattia (puolitettuina)
ripaus
suolaa
(lehtipersiljaa tai basilikaa)
Tuplasienipiirakka – ohje:
- Rullaa tuoretaikina auki. Nosta taikina leivinpaperin päälle vuokaan ja taputtele käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät pakastetaikinaa, kauli sulanut taikina piirakkavuokaan sopivaksi.
- Sekoita ranskankermaan juustoraasteet, sienijauhe ja mausteet. Levitä täyte piirakkapohjalle.
- Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes piirakka on saanut sopivasti väriä. Anna jäähtyä.
- Pakkaa piirakkapohjan lisäksi retkelle mukaan tilkka öljyä, puolitetut kirsikkatomaatit, suolaa sekä halutessasi lehtipersiljaa ja basilikaa.
- Kuumenna öljy retkikeittimen pannulla. Revi kantarellit suikaleiksi ja paista sieniä käännellen muutama minuutti. Mausta suolalla ja yrteillä. Kumoa sienet ja tomaatinpuolikkaat piirakan päälle ja nauti sieniretken eväänä.


Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat