


Helpot tuplapizzakierteet syntyvät valmiista lehtitaikinasta – dippaa kermaiseen parmesaanidippiin!
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Muotoile lehtitaikinasta tuhdit ja paksut pizzakierteet. Pehmeä parmesaanidippi on piste iin päälle. Nämä hauskat kierteet sopivat loistavasti vaikkapa juhlapöytään!
Reseptin ainekset
15 kpl
1 pkt (800 g)
isoja lehtitaikinalevyjä (Sunnuntai, pakaste)
Täyte
1 dl
tomaattikastiketta
2 tl
pizzamaustetta
100 g
(pepperoni)salamia
1 ps (150 g)
juustoraastetta
1 rku
rucolaa tai persiljaa hienonnettuna
Voitelu
1
muna
Tuplapizzakierteet – ohje:
- Sulata taikinalevyt erillään toisistaan pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kauli molemmat taikinalevyt ohuiksi, noin 30 × 40 cm:n levyiksi.
- Levitä toiselle levylle tomaattikastiketta, pizzamaustetta, salamiviipaleita, juustoraastetta ja rucolaa tai persiljaa.
- Nosta toinen levy täytetyn taikinalevyn päälle. Leikkaa taikinalevy pitkittäin 15 osaan ja keskeltä poikittain kahtia.
- Voitele täytettyjen suikaleiden pinta munalla. Nosta yksi täytetty taikinasuikale toisen päälle. Paina keskeltä pitkittäin esimerkiksi syömäpuikolla, jotta suikaleet tarttuvat toisiinsa kiinni. Käännä päädyistä kierteelle.
- Pane kierteet pellille leivinpaperin päälle. Voitele munalla.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes kierteet ovat kauniin ruskeita ja kypsiä.
- Leikkaa kierteet halutessasi kahtia. Tarjoa sellaisenaan tai parmesaanidipin kanssa (katso ohje alempaa).
Parmesaanidippi
- Raasta 25 g parmesaanijuustoa hienoksi raasteeksi.
- Sekoita 1 prk (150 g) ranskankermaa, 0,5 dl majoneesia, 0,5 tl (dijon)sinappia, 0,25 tl suolaa ja 0,25 tl mustapippuria sekä parmesaaniraaste tasaiseksi tahnaksi.
- Anna maustua jääkaapissa peitettynä vähintään 15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat