


Tuplamustikkapiirakasta löytyy marjoja sekä taikinasta että pinnalta – kaksin verroin ihanampi herkku on myös helppo leipoa!
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Tuplamustikkapiirakka on kuin mustikanystävän todeksi muuttunut päiväuni. Sitruunarahkavaahto raikastaa marjaisan piirakan, jota koristavat syötävät kukat. Tätä on pakko kokeilla!
Reseptin ainekset
8 annosta
Tuplamustikkapiirakka
100 g
voita tai margariinia
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
1 dl
kevytkermaa
1 tl
sitruunan kuoriraastetta
1 rkl
sitruunan mehua
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
½ tl
kardemummaa
2 dl
mustikoita (tuore tai pakaste)
Pinnalle
1 dl
vispi- tai kuohukermaa
200 g
sitruunarahkaa
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
(pensas)mustikoita
syötäviä kukkia
Tuplamustikkapiirakka valmistuu näin:
- Sulata rasva kulhossa.
- Sekoita sokeri, munat ja kerma joukkoon. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu.
- Lisää taikinaan jauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
- Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm). Tasoita pinta. Ripottele mustikat piirakan päälle.
- Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
- Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokerit vaahdon joukkoon. Lusikoi seos piirakan pinnalle. Viimeistele piirakka mustikoilla ja syötävillä kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat