0(0)
Tuplamustikkapiirakasta löytyy marjoja sekä taikinasta että pinnalta – kaksin verroin ihanampi herkku on myös helppo leipoa!
Kasvis
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Tuplamustikkapiirakka on kuin mustikanystävän todeksi muuttunut päiväuni. Sitruunarahkavaahto raikastaa marjaisan piirakan, jota koristavat syötävät kukat. Tätä on pakko kokeilla!
25.7.2019
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
8 annosta
Tuplamustikkapiirakka
100 gvoita tai margariinia
2 dlsokeria
2kananmunaa
1 dlkevytkermaa
1 tlsitruunan kuoriraastetta
1 rklsitruunan mehua
3 ½ dlvehnäjauhoja
1 ½ tlleivinjauhetta
½ tlkardemummaa
2 dlmustikoita (tuore tai pakaste)
Pinnalle
1 dlvispi- tai kuohukermaa
200 gsitruunarahkaa
1 rklsokeria
1 tlvaniljasokeria
2 dl(pensas)mustikoita
syötäviä kukkia

Tuplamustikkapiirakka valmistuu näin:

  1. Sulata rasva kulhossa.
  2. Sekoita sokeri, munat ja kerma joukkoon. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu.
  3. Lisää taikinaan jauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
  4. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm). Tasoita pinta. Ripottele mustikat piirakan päälle.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
  6. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokerit vaahdon joukkoon. Lusikoi seos piirakan pinnalle. Viimeistele piirakka mustikoilla ja syötävillä kukilla.
1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.