Kotivinkki

Tuplamustikkapiirakasta löytyy marjoja sekä taikinasta että pinnalta – kaksin verroin ihanampi herkku on myös helppo leipoa!

40 min
KA
0
0

Tuplamustikkapiirakka on kuin mustikanystävän todeksi muuttunut päiväuni. Sitruunarahkavaahto raikastaa marjaisan piirakan, jota koristavat syötävät kukat. Tätä on pakko kokeilla!
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (8 annosta)

Tuplamustikkapiirakka

  • 100 gvoita tai margariinia
  • 2 dlsokeria
  • 2kananmunaa
  • 1 dlkevytkermaa
  • 1 tlsitruunan kuoriraastetta
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • ½ tlkardemummaa
  • 2 dlmustikoita (tuore tai pakaste)

Pinnalle

  • 1 dlvispi- tai kuohukermaa
  • 200 gsitruunarahkaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 dl(pensas)mustikoita
  • syötäviä kukkia

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Tuplamustikkapiirakka valmistuu näin:

  1. Sulata rasva kulhossa.
  2. Sekoita sokeri, munat ja kerma joukkoon. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu.
  3. Lisää taikinaan jauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
  4. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm). Tasoita pinta. Ripottele mustikat piirakan päälle.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
  6. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokerit vaahdon joukkoon. Lusikoi seos piirakan pinnalle. Viimeistele piirakka mustikoilla ja syötävillä kukilla.
MITÄ PIDIT?
0