Kotivinkki

Tuplamustikkapiirakasta löytyy marjoja sekä taikinasta että pinnalta – kaksin verroin ihanampi herkku on myös helppo leipoa!

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Tuplamustikkapiirakka on kuin mustikanystävän todeksi muuttunut päiväuni. Sitruunarahkavaahto raikastaa marjaisan piirakan, jota koristavat syötävät kukat. Tätä on pakko kokeilla!
KA
0
0


Ainekset (8 annosta)

Tuplamustikkapiirakka

  • 100 gvoita tai margariinia
  • 2 dlsokeria
  • 2kananmunaa
  • 1 dlkevytkermaa
  • 1 tlsitruunan kuoriraastetta
  • 1 rklsitruunan mehua
  • 3 ½ dlvehnäjauhoja
  • 1 ½ tlleivinjauhetta
  • ½ tlkardemummaa
  • 2 dlmustikoita (tuore tai pakaste)

Pinnalle

  • 1 dlvispi- tai kuohukermaa
  • 200 gsitruunarahkaa
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 dl(pensas)mustikoita
  • syötäviä kukkia
Tulosta

Tuplamustikkapiirakka valmistuu näin:

  1. Sulata rasva kulhossa.
  2. Sekoita sokeri, munat ja kerma joukkoon. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu.
  3. Lisää taikinaan jauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
  4. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm). Tasoita pinta. Ripottele mustikat piirakan päälle.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
  6. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokerit vaahdon joukkoon. Lusikoi seos piirakan pinnalle. Viimeistele piirakka mustikoilla ja syötävillä kukilla.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »