Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tuplamustikkapiirakasta löytyy marjoja sekä taikinasta että pinnalta – kaksin verroin ihanampi herkku on myös helppo leipoa!

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Tuplamustikkapiirakka on kuin mustikanystävän todeksi muuttunut päiväuni. Sitruunarahkavaahto raikastaa marjaisan piirakan, jota koristavat syötävät kukat. Tätä on pakko kokeilla!

25.7.2019
Reseptin ainekset
8 annosta
Tuplamustikkapiirakka
100 g
voita tai margariinia
2 dl
sokeria
2
kananmunaa
1 dl
kevytkermaa
1 tl
sitruunan kuoriraastetta
1 rkl
sitruunan mehua
3 ½ dl
vehnäjauhoja
1 ½ tl
leivinjauhetta
½ tl
kardemummaa
2 dl
mustikoita (tuore tai pakaste)
Pinnalle
1 dl
vispi- tai kuohukermaa
200 g
sitruunarahkaa
1 rkl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2 dl
(pensas)mustikoita
syötäviä kukkia

Tuplamustikkapiirakka valmistuu näin:

  1. Sulata rasva kulhossa.
  2. Sekoita sokeri, munat ja kerma joukkoon. Lisää sitruunan raastettu kuori ja mehu.
  3. Lisää taikinaan jauhot, leivinjauhe ja kardemumma.
  4. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan (Ø 24 cm). Tasoita pinta. Ripottele mustikat piirakan päälle.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna piirakan jäähtyä.
  6. Vaahdota kerma. Sekoita rahka ja sokerit vaahdon joukkoon. Lusikoi seos piirakan pinnalle. Viimeistele piirakka mustikoilla ja syötävillä kukilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt