0(0)
Tuoresuolatut sienet
Sieniä, joita ei tarvitse ryöpätä, voi suolata sellaisenaan raakoina. Tuoresuolattavaksi sopivat erityisesti kantarellit, mutta myös suppilovahverot, herkkutatit ja haperot reiluiksi paloiksi viipaloituna.
10.9.2013
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
Noin 1 litran purkki
500 gtuoreita kantarelleja (n. 2 l)
4valkosipulinkynttä
n. 15mustaviinimarjanlehteä
4tillinvartta kukintoineen
2 ½ rklkarkeaa merisuolaa

Valmistusaika: 30 min + pehmeneminen 12 t + maustuminen 1 vko

1. Puhdista sienet ja puolita suurimmat repimällä. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, huuhdo mustaherukanlehdet ja leikkaa tillinvarret noin viiden sentin pituisiksi.

2. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään kulhossa ja anna seistä huoneenlämmössä 1–2 tuntia. Sekoita välillä. Suolan ansiosta sienistä irtoaa nestettä ja ne pehmenevät. 3. Lusikoi sienet ja niistä irronnut neste sekä mausteet hyvin puhdistettuun purkkiin. Rutista voi- tai leivinpaperista reilu pallo ja laita se purkkiin niin, että saat sienet painumaan tiiviimmin. Anna maustua jääkaapissa 1–2 viikkoa. 4. Maista ja huuhtele tarvittaessa ylimääräinen suola pois kylmällä vedellä.

Katso myös:

Vinkki! Käytä sellaisenaan salaateissa, leivän päällä tai ruokien lisäkkeenä. Valutetuista sienistä syntyy raikas sienisalaatti, kun lorautat päälle tilkan hyvää öljyä ja runsaasti hienonnettuja tuoreyttejä.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.