Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Tuoresuolatut sienet

1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min

Sieniä, joita ei tarvitse ryöpätä, voi suolata sellaisenaan raakoina. Tuoresuolattavaksi sopivat erityisesti kantarellit, mutta myös suppilovahverot, herkkutatit ja haperot reiluiksi paloiksi viipaloituna.

Reseptin ainekset
Noin 1 litran purkki
500 g
tuoreita kantarelleja (n. 2 l)
4
valkosipulinkynttä
n. 15
mustaviinimarjanlehteä
4
tillinvartta kukintoineen
2 ½ rkl
karkeaa merisuolaa

Tuoresuolatut sienet – ohje:

  1. Puhdista sienet ja puolita suurimmat repimällä. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet, huuhdo mustaherukanlehdet ja leikkaa tillinvarret noin viiden sentin pituisiksi.
  2. Sekoita kaikki raaka-aineet keskenään kulhossa ja anna seistä huoneenlämmössä 1–2 tuntia. Sekoita välillä. Suolan ansiosta sienistä irtoaa nestettä ja ne pehmenevät.
  3. Lusikoi sienet ja niistä irronnut neste sekä mausteet hyvin puhdistettuun purkkiin. Rutista voi- tai leivinpaperista reilu pallo ja laita se purkkiin niin, että saat sienet painumaan tiiviimmin. Anna maustua jääkaapissa 1–2 viikkoa.
  4. Maista ja huuhtele tarvittaessa ylimääräinen suola pois kylmällä vedellä.

Vinkki!

Käytä sellaisenaan salaateissa, leivän päällä tai ruokien lisäkkeenä. Valutetuista sienistä syntyy raikas sienisalaatti, kun lorautat päälle tilkan hyvää öljyä ja runsaasti hienonnettuja tuoreyttejä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt