Maku

Tuorejuustoyllätys

3 h 30 min
0
0

Tuorejuustoyllätys

MU
0
0
Teksti Maarit Cederbeg
Tulosta
Mainos

Ainekset (1 kpl)

Pohja

  • 150 gdigestivekeksejä
  • 1/2 dlvoita (sulatettuna)
  • 1/2 rklsokeria
  • 1/2 rklkanelia

Täyte

  • 7 kplliivatelehteä
  • 1 kplsitruunaa
  • 400 gtuorejuustoa (maustamaton)
  • 2 dlomenahilloa
  • 2 dlkuohukermaa

Koristeluun

  • 1 kplomenaa (viipaloituna)
  • 1 dlsitruunamelissaa

Kiille

  • 5 dlomenatäysmehua
  • 2 dlhyytelösokeria

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon voisula. Mausta sokerilla ja kanelilla. Vuoraa irtopohjavuoka kelmulla ja levitä muruseos pohjalle. Pane kylmään.

Liota liivatteet kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna tilkka vettä ja liuota liivatteet siihen. Lisää joukkoon yhden sitruunan mehu.

Sekoita tuorejuustoon liivateliemi ja kasvis- tai hedelmähillo. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele joukkoon. Levitä seos keksipohjalle ja pane pariksi tunniksi jääkaappiin hyytymään.

Ripota hyytyneen kakun päälle yrtinlehtiä. Ohueksi leikatut omenaviipaleet antavat myös väriä kakulle. Kuumenna kattilassa mehu ja hyytelösokeri. Kun liemi on kirkas, ota kattila liedeltä ja jäähdytä hetki.

Levitä ensimmäinen ohut kerros kakun päälle pullasudilla ja anna hyytyä, sen jälkeen voit jo rennommin valuttaa lopun hyytelön vuokaan. jos kuuman hyytelöliemen kaataa äkkiä, pohjahyytelö alkaa sulaa ja kiilteestä tulee suttuinen. Malttia siis.

Anna kakun vielä hyytyä kylmässä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä