Tuorejuustovanukkaat ja vadelmakastike

12 h 40 min
5
0

Tuorejuustovanukkaat ja vadelmakastike

GL
0
5
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 6 kplliivatelehteä
  • 4 keltuaista
  • 2 dlsokeria
  • 3 dlkevytmaitoa
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 3 dlkuohukermaa
  • 250 gmaitorahkaa
  • 200 gtuorejuustoa

Vadelmakastike

  • 5 dlvadelmia
  • 1/2 dltomusokeria

Lisäksi

  • 1/2 dlranskankermaa (rasvaa 28 %)

Tee näin

12 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN12 h

Pane liivatteet likoamaan kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
Vatkaa kattilassa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Kiehauta maito. Kaada se koko ajan sekoittaen keltuaisseokseen. Nosta seos hellalle ja kuumenna sekoittaen, kunnes se hieman saostuu. Älä anna kiehua.
Purista vesi pois liivatteista. Liuota ne kuumaan maito-keltuaisseokseen. Mausta seos halkaistun vaniljatangon siemenillä ja jäähdytä haaleaksi.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita keskenään rahka ja tuorejuusto.
Vatkaa maito-munamassa rahka-juustoseokseen. Nostele joukkoon lopuksi kermavaahto. Kaada seos pieniin noin 1 1/2 dl:n annosvuokiin. Anna tuorejuustovanukkaiden hyytyä kylmässä peitettyinä mieluiten seuraavaan päivään.
Painele vadelmat siivilän läpi. Makeuta siemenetön seos tomusokerilla.
Irrota tuorejuustovanukkaat varovasti veitsellä reunoilta ja kumoa lautaselle. Kaada viereen vadelmakastiketta.
Lusikoi ranskankerma pakastepussiin. Leikkaa kulmasta pieni kärki pois. Pursota vadelmakastikkeen päälle raitoja ja viimeistele komeus vetämällä kuviot cocktailtikulla ylhäältä alas.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä